Yale Üniversitesi’nden sonra diğer önemli üniversiteler sektöre giriyor
Yale Üniversitesi’nden sonra diğer önemli üniversiteler sektöre giriyor

Harvard Üniversitesi de kripto para hedge fonlarına el attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında hedge fonları son birkaç ayda çok daha popüler hale geldi. Düzinelerce firma, yatırımcıları kripto para birimi endüstrisinin volatilitesine maruz bırakacak yollar yarattı. Şimdi de, Harvard Üniversitesi öğrencileri bu işe katılmış gibi görünüyor. Öğrencilerin Plympton Capital Initiative adında bir şirket kurdukları açıklandı.

Bitcoin’i doğrudan satın almak istemeyenler için hedge fonu ilginç bir alternatif

Ortalama tüketici için, Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmanın birçok yolu vardır. Söz konusu para birimlerini doğrudan almak, bu günlerde bile bir şart değil. Ancak kripto paralara sahip olmak her zaman, fonların sorumluları ile uğraşmaktan daha çok tercih edilir.

Bitcoin’i doğrudan satın almak istemeyenler için bir hedge fonu  ilginç bir alternatif. Bu fonlar, doğrudan Bitcoin veya başka bir para birimi satın almak zorunda kalmadan kripto para biriminde risk almanıza izin veriyor. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde yeni kripto para birimli hedge fonları görüyoruz ve bu eğilimin yakın zamanda yavaşlamayacağı anlaşılıyor.

Üniversite öğrencileri de kripto paralara çok fazla ilgi duyuyor

Öyle görünüyor üniversite öğrencileri de kripto paralara çok fazla ilgi duyuyor.  Bunun bir parçası olarak dört Harvard öğrencisi birleşip bir kripto para hedge fonu olan Plympton Capital’ı kurdu. Beklendiği gibi bu fon, esas olarak insanların kripto para birimlerine yatırım yapmalarını ve önümüzdeki yıllarda para birimlerinin yaşayabileceği herhangi bir vahşi fiyat hareketinden faydalanabilmelerini sağlamak için tasarlandı.

Şu an için, fon resmi bir şekilde başlatılmadı. Ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde bu durum değişecek. Plympton Capital’e 700.000 dolarlık arkadaş ve aileden maddi destek var. Bu rakam saygın bir miktar. Halkın Plympton Capital’de sahip olduğu güven derecesi oldukça önemli.

Harvard Üniversitesi de kripto para hedge fonlarında aktif oluyor

Bu yeni girişimin nasıl sonuçlar yaratacağını görmek oldukça ilginç olacak. Ekip, büyük bir etki yaratmak için gereken tüm bilgiye sahip olmazken, kripto paranın kime işaret ettiği konusunda oldukça bilinçli. Öyle olsa bile, bu proje Plympton Capital takımı için bir öğrenme eğrisi olacak. Kripto para cinsinden hedge fon endüstrisinde temiz hava solumu sadece iyi bir şey olarak kabul edilebilir.

Tüm bunlar ayrıca, kripto para birimindeki küresel ilginin herhangi bir şekilde yavaşlamadığını doğrulamakta. Şu an itibariyle bu sektöre çok fazla olumlu dikkat çekilirken, herhangi bir anda işler tersine dönüyor olabilir. Şimdilik, bu endüstri için bir bütün olarak oldukça olumlu bir gelişme. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda daha fazla kripto para karşılığı hedge fonlarının ortaya çıkacağını göreceğiz.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Themerkle

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin