Porto Riko Blockchain Danışma Konseyi
Porto Riko Blockchain Danışma Konseyi kuruyor

Porto Riko Blockchain Danışma Konseyi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Porto Riko Blockchain Danışma Konseyi kuruyor. Porto Riko’nun Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Dairesi (DDEC), yerel haber kanalı El Nuevo Dia’ya yaptığı açıklamada, “Blockchain teknolojisine dayalı şirketleri çekmek ve geliştirmek” için bir Blockchain Danışma Konseyi başlattıklarını bildirdi.

Porto Riko Blockchain Danışma Konseyi’nde Blockchain yatırımcıları yer alacak

Porto Riko, içişlerinde özerk, dış işlerinde de ABD’ye bağlı olan bir ada devletidir. Blockchain Danışma Konseyi ilk olarak, San Juan’daki Blockchain Unbound konferansında adanın ekonomik kalkınma ve ticaret sekreteri olan Manuel Laboy Rivera tarafından açıklandı.

Danışma konseyi Manuel Laboy Rivera da dahil olmak üzere hem özel hem de kamu sektörü üyelerinden oluşacak. Aynı zamanda hükümetin Finansal Kurumlar Komisyonu üyesi George Joyner ve kısa bir süre önce Porto Riko’ya taşınan çok sayıda Blockchain endüstri girişimcisini de içerecek. Bu sayede Porto Riko Blockchain Danışma Konseyi’nde Blockchain yatırımcıları da yer alacak.

“Blockchain, bir çok firmanın yatırım yaptığı, önemli bir alan haline geliyor.”

Yerel haber kanalı  El Nuevo Dia, danışmanın resmi olmayan bir şekilde, ada sorunlarının çözümüne yardımcı olan meşru blok projelerini, hiçbir değeri olmayan projelerden ayırmak için “filtre” olarak hizmet edeceğini bildiriyor.

Yakın zamanda şirket ismini “Blockchain” olarak yeniden adlandıran pek çok firma ortaya çıktı. Long Island Iced Tea’nın hisseleri, şirketin ismi Long Blockchain olarak yeniden isimlendirildikten sonra %300 arttı. Bir haber kaynağı konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Blockchain, bir çok firmanın yatırım yaptığı, önemli bir alan haline geliyor. Bu nedenle Hükümet hangi projelerin destekleneceğine çok dikkat ediyor.

Kripto para yatırımcıları Porto Riko’ya akın ediyor

Manuel Laboy Rivera ayrıca hükümetin, Blockchain Danışma Konseyi aracılığıyla, Blockchain işletmelerini daha fazla desteklemek için mümkün olan en iyi düzenlemeleri ve yasal çerçeveyi geliştireceğini de ortaya koydu. ABD’nin ortak bir parçası olan ada, girişimcilere ABD federal hükümeti tarafından verilen aynı korumaları sunuyor.

Ülkenin altyapısının “Kasırga Maria” doğal afeti sonrasında tekrar düzelmesi ile kripto para yatırımcıları Porto Riko’ya akın etti. Aynı zamanda bu olay sonucunda çoğu kripto para birimi değeri ani yükselişe geçti.

Porto Riko kripto para yatırımcılarını artırma amaçlı cazip vergi teşvikleri yapıyor

Adanın hükümeti, kripto para yatırımcılarını artırma amaçlı cazip vergi teşvikleri yapıyor. Bu teşviklerden biri iç gelir vergisi konusunda olan 22 Sayılı Kanun’dur. Bu kanuna göre, Porto Riko’da yerleşik olmayanlar uzun vadeli sermaye kazançları üzerinden vergi ödemezler. Manuel Laboy Rivera konuya yönelik şunları söyledi:

Kasırgadan önce, Porto Riko’yu ihracat hizmetleri ve teknolojisinde bir dünya lideri yapmayı hedefliyorduk. Bu, Gov’un (Ricardo) Rossello’nun Porto Riko için sahip olduğu vizyonun bir parçasıydı.

Kripto para yatırımcıları, kendilerine “Puertopia” isimli bir şehir kuruyor

Adaya taşınan ilk yatırımcılar arasında, diğer işadamlarıyla birlikte bölgede “Puertopia” olarak adlandırılan bir yapı yaratan Block.One kurucusu Brock Pierce da yer alıyor.

Temelinde kripto paralar ve Blockchain teknolojisinin olacağı belirtilen ve adına Puertopia denilen oluşum için ülkenin en önemli ve tarihi yerlerinden olan Old San Juan’ın yeniden yapılması ve restore edilmesi düşünülüyor. Bu yatırımcılar kendilerine Porto Riko’nun İngilizcesi Puerto Rico ve ütopyanın İngilizce’si Utopia’nın birleşiminden oluşan Puertopia lakabını takıyorlar.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin