featured
patent verileri, bankalar ile bitcoin arasındaki çıkar çatışmasını gösteriyor.

Patent verileri bankacılık sektörünün Bitcoin ile tuhaf ilişkisini gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Patent verileri, Bankalar ve Bitcoin arasında bir çıkar çatışmasına işaret ediyor. Ancak bazı konularda ortak çalışma içerisine girmek zorundadırlar. Yatırımcılarına göre, Bitcoin, paranın geleceğidir. Ancak kripto paralar, hala fiziki para ile satın alınıyor. Ve şu anda bankalar bu transferleri kontrol edebiliyorlar. Eğer bu oligarşi kırılabilirse, en son patent verisinin gösterdiği gibi, kripto para piyasası kontrolü ele alabilir.

Bankalar Blockchain teknolojisinde yetersiz kalıyor

Bankacılar, geleneksel yatırım dünyası ile birlikte Bitcoin fırsatını kaçırdılar. Birkaç istisnai kuruluş dışında, internetin eğlenceli parasının internet kullanıcıları tarafından bu satış rakamlarının yakalanacağına inanmadılar. İlk başta bankacılar haklıydı. Ama sonra, birkaç yanlışın ardından, kripto para piyasası düzene girmeyi başardı. Şimdi ise, bankacılık sektörü ve Wall Street, kripto para vadeli alım satım piyasası kurmak, Exchange faaliyetleri (Goldman Sachs’a bağlı Circle’ın Poloniex devralması gibi) veya kendi blok zincirlerini başlatmak için de olsa Bitcoin’den yeterince yararlanamıyor.

Bitcoin.com’un iki hafta önce bildirdiği gibi bankalar, Bank of America’nın sorumlu olduğu kripto para patentlerinin en üretkenleri arasında yer alıyor. Bu, birkaç önemli noktaya işaret ediyor. Öncelikle, büyük bankalar sessizce Bitcoin ve ona güç sağlayan Blockchain’e hayranlıkla bakıyorlar. ikincisi, piyasaya hakim olmak için ilk treni kaçırmış olabilirler. Fakat piyasaya hakim olmak konusunda kararlılar. Bankacıların bu dönem ki anlayışı ise “eğer onları yenemiyorsanız, onlara katılın” gibi görünüyor. Tabii ki, Bank of America, sadece kripto para patentleri yapmaktan dolayı memnun olsa da, bu durum kendi BOA Coin’ini başlatmak anlamına gelmiyor.

Patent verileri, Finansal şirketlerin, 150 kripto para patentini aldığını gösteriyor

Bitcoin Patent Raporu, bankacılık sektöründe kripto parası ön plana çıkmış birçok şirketin bir listesini hazırladı. Listede lider olan Bank of America’nın yanı sıra, ilk 10’da ilginç girişimler de bulunuyor. ve bu firmaların hepsi çok uluslu şirketler. Örneğin listede bulunan Toronto-Dominion Bank’ın 85.000 çalışanı ve Fidelity’ın ise 45.000 çalışanı bulunuyor. Bunlar, “hemen her ihtimale karşı” Blockchain teknolojisi üzerine çalışmak üzere ekip kurmuş kuruluşlardır. Bir sonraki aşamada algoritmalar konusunda fikir birliğine varılır veya yüksek verimli bir Blockchain tasarımı yapılırsa, bankalar, uyguladığı patent sistemi sayesinde oldukça iyi karlar elde edecektir.

kripto para patenti yapan ilk 10 banka

Bankacılık patentlerinin gerçek sayısı daha yüksek

Resmi rakamlar, büyük finansal kuruluşların 150 kripto para birimi patenti sunduğunu gösteriyor. Bu rakamların ise önümüzdeki dönemlerde iki, üç katına çıkması bekleniyor. Çünkü patent başvuruları genellikle ilk kez dosyalandıklarından itibaren 18 ay süreyle yayımlanmaz. Ve gerçek büyüme ile kripto paralar hakkında yapılan her türlü yatırım bu dönemde gerçekleşir. Gerçekte, bankacılık sektörünün açtığı patent sayısı 500’e yakın olabilir. Öte yandan az da olsa Paypal’ı kripto paralara ile benzer bir rakip olarak kabul edilebiliriz. Paypal, listede tanınmış bir üründür.  Ve adının 11 patenti vardır . En son gelişme ise  “hızlandırılmış kripto para işlem sistemi” için bir patent açmasıdır.

Geleceğin İnternet’i, her şeyin çevrimiçi olduğu ve birbirine bağlı olduğu internettir. Geleneksel finans ve kripto parayı ayıran duvar yenilikçiler ile birlikte oldukça incelmiştir. Bu her iki taraftaki geliştirici kesim, kripto paranın ve fiat paranın ne olduğunu netleştirmeyi umuyorlar. Yarı Blockchain kabul edilen “internet of things” cihazlar, Bitcoin ile aynı karaktere sahiptir. Sonuç olarak, bankaların bu işin merkezinde olmak istemesi şaşırtıcı değildir.

Son haftalarda Goldman Sachs, Bank of America ve JP Morgan, yıllık SEC raporlarında kripto paraların neden olduğu tehditleri belirttiler. Bitcoin’in yakın zamanda SWIFT bankacılık sisteminin yerini tutması beklenmese de, kripto para birimleri yeni bir ekonomik sistem sunuyor. Blockchain teknolojisinin yıkıcı potansiyeli ve bununla bağlantılı kripto paralar göz önüne alındığında, büyük bankaların sessizce kendisini güvenceye alması şaşırtıcı olmaz. Patent verileri, finansal sistemin devlerinin kripto para piyasasını çok ciddiye aldığını gösteren birkaç göstergeden sadece bir tanesidir.

bitcoin.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin