Ubisoft
Ubisoft

Oyun devi Ubisoft Blockchain’i gündemine aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransız oyun geliştiricisi olarak tüm dünyada tanınan ve Amerikalı Electronics Arts ile de ortaklığı bulunan Ubisoft, Amerikalı oyun devi ile ortak çalışmaları yanında bağımsız faaliyetlerde de bulunuyor. Ubisoft oyun sektörünün oldukça gelişmesi ve gelecekte oldukça farklı bir tanımlamaya gireceğini düşünmesiyle, araştırmalarını Blockchain teknolojisi üzerine genişletme kararı aldı.

Anlayış ve eğilimler direktörlüğü görevinde bulunan Lidwine Sauer, konuyla ilgili DICE 2018 konuşmasından önce IGN’ye bir röportaj verdi. Röportajda, genel olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek, labarotuvarın, dünyanın yeni teknolojilere karşı nasıl tepki verdiğini analiz ettiğini ve bu ilgi gören yeni teknolojilerin Ubisoft’a nasıl uygulanabileceği konusunda yoğun bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Blockchain’in benzersizliği Ubisoft’un ilgisini çekti

Sauer, verdiği röportajda Blockchain hakkında konuşurken, şu açıklamaları yaptı:

Blockchain, kopyalanamayan gerçek dijital koleksiyona sahip olma şansını sunuyor. Geliştirilen bu teknoloji, bir dijital Picasso’ya eşdeğer bir avantaj sağlıyor. Bunun yanında görebileceğimiz bir avantaj ise teknolojinin, Picasso’ya kıyasla bir şeyleri Blockchain’de çalmanın çok daha zor olmasına olanak tanımış olmasıdır. Blockchain, dijital bir ürünün çoğaltılamamış sayısının aksine, dijital öğelerin tek tip olmasını sağlıyor. Oyun için en acil fikir, tek bir olası uygulama olan eşsiz, tek kullanımlık DLC parçalarıdır.

Sauer, oyun geliştirici firmanın keşfetmek istediği daha ilginç geliştirmeleri Blockchain yolu ile bulabileceğine inanıyor.

Ubisoft, Blockchain araştırmalarını genişletiyor

Laboratuvarın araştırması yapay zeka değişiklikleri ve Blockchain’den, fiziksel ve dijital harmanlamanın yanı sıra kripto paraya kadar uzanıyor.

Örnek olarak, Ubisoft Toronto’nun “Starlink: Battle for Atlas” oyunu, oyuncuların gerçek hayatta bir yıldız gemisi oluşturmalarına ve gemi değişikliklerini gerçek zamanlı olarak oyunda görebilmelerine olanak tanıdı. Sauer verdiği röportajda, Ubisoft ‘un bir trendin, yeni oyun ve servislerin geliştirilmesi ve inovasyon için bir fırsat yaratıp yaratmadığını devamlı sorguladığını da söyledi.

Sauer son olarak verdiği demeçte, Ubisoft Club uygulamasıyla beta olarak tanıtılan Ubisoft’un kişisel oyun ara yüzü olan Sam’i örnek gösterdi. Ve geçen sene  piyasaya sürülen “Star Trek: Bridge Crew”de yapay zeka sesli komut yeteneklerinden bahsetti.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin