Georgia Bitcoin atağıyla gündemde.
Georgia Bitcoin atağıyla gündemde.

ABD’nin Georgia eyaleti de vergi ödemelerine Bitcoin imkanı getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Georgia’da iki devlet senatörünün, vatandaşların vergi yükümlülüklerini Bitcoin ile yerine getirebilecekleri bir yasa taslağı üzerinde çalıştıkları bildirildi. Bu hamlesiyle Georgia Bitcoin dünyasında adından ilk kez söz ettirmeye başlamış oldu.

Georgia Bitcoin de dahil tüm kripto para birimlerini kabul edecek

Kamu kayıtlarına göre 21 Şubat tarihinde senatörler Michael Williams ve Joshua McKoon tarafından sunulan tasarı, vergi ödemelerinde hem Bitcoin hem de henüz tanımlanamayan kripto para birimlerinin kabul edilmesine olanak tanıyacak.

Tasarıda yer alan ifade şu şekilde:

Yetkili şahıs, vergi ve lisans ödemelerinde Bitcoin de dahil olmak üzere uçtan uca (P2P) sistemini kullanan tüm kripto para birimlerini kabul eder.

Arizona’daki gibi 24 saat içinde dolara çevrim şartı var

ABD’nin Arizona eyaletinde geçtiğimiz ay benzer bir düzenleme gündeme gelmişti. Böylece Arizona’nın ABD’de kripto para birimleriyle vergi ödenmesini mümkün kılan ilk eyalet olması sağlanacaktı.

Arizona’nın tasarısında olduğu gibi, Georgia’da da vergi memurlarının bu ödemeleri almalarından sonraki bir gün içinde ABD doları haline getirmesini zorunlu kılıyor.

Tasarıdaki ilgili bölüm şöyle:

Yetkili şahıs, kripto para birimleriyle yapılan ödemeleri, ödemenin alındığı tarihten itibaren 24 saat içinde, geçerli olan oranda ABD dolarına çevirir ve ödemeyi yapan kişinin hesabına dönüştürülmüş dolar miktarı ile kredi verir.

Georgia’nın bu hamlesiyle kripto para sektöründe adından söz ettirmeye başladığını söyleyebiliriz. İlerleyen günlerde benzer bir yöntemi başka ülkelerin de deneyip denemeyeceği merak konusu.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin