defi oracle
DeFi Oracle platformları

Yazılım devi Oracle, Blockchain çalışmalarını bir üst evreye taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in raporuna göre dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Oracle, Blockchain hizmetini başlatmaya hazırlanıyor.

Kaliforniya merkezli şirketin dağıtık defter teknolojisi tabanlı Blockchain platformunu bu ay hizmete sokacağı söyleniyor.

Oracle, Blockchain sektöründe yeni değil

Oracle ilk olarak Ekim 2017’de kurumsal düzeyde Blockchain bulut platformunu piyasaya sürmüştü ve teknolojiyi mevcut bulut hizmetlerini genişletme ve düzene koyma yolu olarak gördüklerini açıklamıştı.

Oracle’ın Blockchain Cloud Service Başkan Yardımcısı Frank Xiong, şirketin hem büyük hem de küçük firmaları çekmeyi ve işlem hacmine göre fiyatlandırmayı hedeflediğini açıkladı.

Frank Xiong:

Bu Blockchain platformu, müşterilere hizmetlerini kendi kurumsal paketlerinin ötesine genişletmek için bir platform sunacak. Bu da onların dışarıdan iş ortaklarına genişleyebilecekleri ve müşterilere avantaj sağlayabilecekleri anlamına geliyor.

Microsoft ve IBM de benzer çalışmalarla gündeme geldi

Oracle’ın bu hamlesi, Microsoft ve IBM gibi büyük şirketlerin benzer ürünleri piyasaya sürmesinden sonra geldi. Çin ayrıca JD.com, Baidu ve Huawei gibi firmalarla bu sektörün başını çekiyor.

Bloomberg ayrıca Oracle’ın, bankalar arası ödemeleri Hyperledger kullanarak kaydedilmesi üzerine ticaret bankası Banko de Chile ile de çalıştığını satırlarına taşıdı.

coindesk

2018 yılında Blockchain teknolojisini birçok yenilik bekliyor

Microsoft, Blockchain teknolojisini denemeye başladı

IBM en yeni Blockchain projesi ile yeni bir sektöre daha giriyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin