NY Fed ekonomistleri röportaj verdi
NY Fed ekonomistleri röportaj verdi

NY Fed ekonomistleri: ”Gelişmiş ekonomilerin kripto paralara ihtiyacı olmayabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

NY Fed ekonomistleri, yapılan röportajda, kripto paraların “güvenilir” niteliğini vurguladılar. Ancak kripto paraların “mevcut ödeme yöntemleriyle gerçekçi olarak rekabet edebileceği” konusunda şüphelerini dile getirdiler.

NY Fed ekonomistleri temel kavramları cevapladı

New York Federal Bankası’nın araştırma ve istatistik grubundaki iki ekonomist olan Michael Lee ve Antoine Martin, kripto paralara ve finansal güvene ilişkin temel kavramları kapsayan sorulara cevap verdiler.

Lee, kripto para birimlerinin altın gibi “gerçek bir şey tarafından desteklenmediği” düşüncesine dikkat çekerek şunları söyledi:

Haklısınız kripto para birimleri fiziksel bir şey tarafından desteklenmez. Ancak o zaman dolar ve çoğu diğer modern para birimleri için de aynı şey geçerli.

Lee, belirli bir para birimine güvenin bir ödeme ortamında değer bulduğunu ve onu “kabul edilebilir bir ödeme aracı” haline getirdiğini ekledi. Kripto para durumunda sözü edilen güven, herhangi bir hükümet veya kurum tarafından değil, Blockchain teknolojisi tarafından sağlanır.

Kripto paralar, paranın geleceği mi?

Kripto para birimlerinin “paranın geleceği” haline gelip gelmeyeceğini sorgulayan Martin, kriptoların gelişmiş ekonomiler için henüz o noktada olmadığını belirtti:

Kripto para birimleri, ödemeyi güvenilmez bir ortamda tartışmalı bir şekilde çözmektedir. Ve bunun, Birleşik Devletler’de ve diğer gelişmiş ekonomilerde çözülmesi gereken bir problem olmadığı görünüyor.

Ayrıca, “insanlar para kurumlarının değerini korumak, ödemeleri idare etmek için finansal kuruluşlara güvenmek eğiliminde” diyerek, kripto paraları bir para birimi olarak kabul etmeyi engelleyecek faktörler olarak “kolaylık” ve “aşırı oynaklıktan” bahsediyor.

Lee’nin kendisinin de belirttiği gibi, finansal sisteme olan güven ile Bitcoin’e olan ilgi arasında ters bir ilişki var. Yunanistan’daki 2015 mali krizi sırasında, Bitcoin işlemlerinin sayısı rekor seviyeye ulaşmıştı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin