Dikkat! Bitcoin’lerinizi çalmak için Microsoft Outlook hesaplarını hackliyorlar!
Dikkat! Bitcoin’lerinizi çalmak için Microsoft Outlook hesaplarını hackliyorlar!

Microsoft, Blockchain teknolojisini denemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yazılım devi Microsoft, Blockchain teknolojisinin merkeziyetsiz kimliklerin desteklenmesi için potansiyel gördüğünü ve Microsoft Authenticator uygulaması içindeki entegre olasılıkları keşfedeceğini söyledi.

12 Şubat’ta yayınlanan bir blog yazısında şirketin kimlik bölümü, kullanıcıların tanımlama bilgilerini korumak ve merkezi olmayan bir ortamda depolamak, korumak ve paylaşmak için Blockchain teknolojisinin doğru çözüm olduğuna olan inancını iki katına çıkardı.

Microsoft, Blockchain teknolojisinin peşinde

Microsoft’un Kimlik Bölümü’nden Ankur Patel, mesajda “Bazı gizli Blockchain’lerin (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) DID’ler için sağlam bir kök oluşturmak, DPKI operasyonlarını kaydetmek ve tasdik ettirmek için sağlam temeli var.” dedi.

Bununla birlikte şirket, aynı anda milyonlarca kullanıcının kullanılabilmesi için ölçeklemenin merkezi olmayan kimlik doğrulamasından önce önemli bir engel olduğunu kabul etti. Böylelikle firma ölçeklendirme hedefine ulaşmak için ek katmanlar geliştirmeye başladığını açıkladı.

Patel, “Bu teknik engellerin üstesinden gelmek için, dünya çapında bir DID sisteminin özelliklerini koruyarak ve küresel ölçeği elde etmek için bu genel Blockchain’ler üzerinde çalışan merkezi olmayan Katman 2 protokolleri üzerinde işbirliği yapıyoruz” dedi.

Entegre denemeleri yakında başlayacak

Şimdilik firma, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından zaten kullanılan Microsoft Authenticator uygulamasına kendileri için destek ekleyerek merkezi olmayan kimliklerle deneme yapacak. Blog yazısında şunlar da yazıyordu:

“Sayısız uygulama ve hizmete geniş izinler vermekten,kimlik bilgilerini çok sayıda sağlayıcıya yaymaktan ziyade bireylerin kimlik bilgilerini saklayabilecekleri ve ona erişimi kolaylaştırabilecekleri güvenli, şifrelenmiş bir dijital hub’a ihtiyaç var.”

Duyuru, Microsoft’un Blockchain ittifakı Birleşmiş Milletler’in ID2020 girişiminin projesi olan Hyperledger’a katılmasından kısa bir süre sonra yayınlandı. Hyperledger, ölçeklenebilir, güvenli ve doğrulanabilir sayısal tanımlama sistemi elde etmeyi amaçlıyor.

Teknoloji devi, geçen ay Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda ID2020 girişimine 1 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin