Çin, Blockchain, blockchain haberleri
Çin Blockchain teknolojisi

“Merkeziyetsiz ama merkezi”: Çin, Blockchain’in doğasını değiştirmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin, Blockchain teknolojisinin merkezileştirilmiş bir sistem üzerine inşa edildiğinde daha etkin işlev gördüğünü düşünen düzenleyicinin sözleriyle çalkalanıyor.

Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu (CSRC) Bilgi Merkezi Müdürü Zhang Ye, pazar günü yaptığı açıklamada hükümetin Blockchain teknolojisinin geliştirilmesine büyük önem vereceğini söyledi.

Fakat Zhang, merkezileştirilmiş bir temel üzerinde, merkezi olmayan Blockchain oluşturmak için daha fazla araştırmanın yapılması gerektiğini de belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

Teknik açıdan bakıldığında, Blockchain’in mutlak merkeziyetsiz olması şu an yasal değil çünkü Blockchain’in kendisi bir yazılım ve yazılımlar merkezileştirilmelidir. Bu nedenle, merkezileştirilmiş bir yapıya dayalı merkezi olmayan bir sistemin nasıl inşa edileceği hakkında daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyar.

Çin, Blockchain teknolojisinden uzak durmuyor

Düzenleyici, bazı Blockchain uygulamalarının yerelleşmeyi gerektirebileceğini söyledi. Ancak bu senaryoların sınırlı olması gerektiğini ve hangi uygulamaların merkezileştirilmesi ve merkezileştirilmemesi gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Zhang:

Kuşkusuz, bazı uygulamaların merkeziyetsiz olması gerekiyor. Ancak tüm senaryoların merkezden uzaklaştırılması gerekip gerekmediği dikkatle incelenmesi gerekiyor.

Zhang’ın yorumlarından anlaşıldığı gibi Çin, Blockchain teknolojisinden bu şartlar altında yararlanıp yararlanmayacağı konusunda büyük çelişkiler içinde karar vermeye çalışıyor. Çin kripto paralara ve ICO projelerine oldukça karşı gibi dururken, aynı zamanda Blockchain teknolojisine temkinli yaklaşıyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin