Mercedes-Benz, Blockchain teknolojisine merhaba diyor.
Mercedes-Benz, Blockchain teknolojisine merhaba diyor.

Mercedes-Benz müşterilerini kripto para ile ödüllendirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mercedes-Benz ve akıllı markalarıyla ünlü Almanya merkezli otomobil üretim devi Daimler AG kendi Blockchain tabanlı dijital para birimi MobiCoin’i, Barselona Mobil Dünya Kongresi 2018’de tanıttı.

Şubat 2018’de başlayan proje, sürücüleri çevre dostu sürüş alışkanlıkları için, yani düşük hızda düzgün ve güvenli sürüşü ödüllendirmek için oluşturuldu. Proje, önümüzdeki üç ay boyunca test aşamasında olacak. Ve çevre dostu sürüş uygulamalarını takip eden 500 sürücü MobiCoin’le ödüllendirilecek.

Cointelegraph auf Deutsch’e göre, araçlardan gelen veriler Daimler’e iletilecek ve bir mobil uygulamada saklanarak MobiCoin’e dönüştürülecek. En çok MobiCoin’e sahip katılımcılar da DTM Yarışları, MercedesCup Finali veya Berlin Moda Haftası gibi etkinlikler için VIP biletler alacaklar. Bununla birlikte, sürücülerin MobiCoin’leri fiat para birimine veya diğer kripto para birimine çevirebilecekleri henüz bilinmiyor.

Mercedes-Benz  firması gibi Alman otomobil devleri de, Blockchain teknolojisine adım atıyor

Geçtiğimiz aylarda, birçok Alman otomobil devinin Blockchain teknolojisinin benimsediği görüldü. Şubat 2018’de, Alman otomobil üretim devi BMW, Blockchain tabanlı tedarik zinciri geliştirme platformu VeChain ile olan ortaklığını ilan etti. Aynı ayda Stuttgart merkezli Porsche firması da, Blockchain teknolojisini kilit sistemlerini ve özerk otomobillerin özelliklerini iyileştirmek için kullanacağını açıkladı. Porsche, bu proje için, Berlin merkezli XAnn’le birlikte çalıştığını açıkladı.

Daha önce, Ocak 2018’de, Volkswagen’in Baş Dijital Görevlisi Johann Jungwirth, “internet of things” (IoT) için kar amacı gütmeyen bir Blockchain vakfı olan IOTA Vakfı’nın denetleme kuruluna katıldı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin