Line’dan iletişimde merkezi olmayan uygulamalar dönemi
Line’dan iletişimde merkezi olmayan uygulamalar dönemi

Line’dan iletişimde Blockchain hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

600 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve dünya çapında 200 milyon aylık aktif kullanıcısı ile Japon mesajlaşma devi Line, platformu için merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini amaçlayan özel bir Blockchain oluşturmayı planlıyor. Line’dan iletişimde önemli bir Blockchain hamlesi olarak lanse edilen proje, Line’ın mevcut Blockchain çabalarının bir parçası.

Line’dan iletişimde merkezi olmayan uygulamalar dönemi

Güney Kore’nin internet devi Naver’in bir yan kuruluşu olan şirket, geçtiğimiz Cuma günü geliştirici etkinliğinde 2018 teknoloji yol haritasını çıkardığında haber geldi. Etkinlikte, firmanın teknoloji müdürü Euivin Park, Line’ın mevcut Blockchain çabalarına, bir Blockchain Mainnet’i başlatarak büyük bir adım atmayı hedefliyor.

Euivin Park tarafından tasarlanan platform, Line’ın mevcut ürünlerinin dışında inşa edilecek ve merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini teşvik etmek ve hızlandırmak için üçüncü taraflar veya firmanın kendi geliştiricileri tarafından token ekonomisini kullanacak. Bu proje kapsamında şirketin, şu anda Japonya, Güney Kore ve Güneydoğu Asya’nın başka yerlerinde daha fazla sayıda Blockchain geliştiricisini işe almaya devam ettiği belirtiliyor.

Mesajlaşma uygulaması Line Blockchain iştiraki kuruyor

Duyuru, şirketin Güney Kore merkezli Unblock adlı bir Blockchain iştiraki başlatmasından birkaç gün sonra geldi. Blockchain ile ilgili Ar-Ge girişimlerine odaklanan yeni iştirak, kullanıcılara daha fazla özellik eklemek amacıyla merkezi olmayan uygulamaları Line’ın mesajlaşma platformuna entegre etmek için kuruldu.

Mesajlaşma devi Ocak ayında, Line Pay uygulamasında kullanılabilecek bir kripto para borsası kurulacağını da belirtti. Proje şu anda Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’yle gelecekteki bir lansman öncesinde lisans sürecinden geçiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin