FTX borsası ve NBA takımı Miami Heat arasında milyon dolarlık isim anlaşması!
FTX borsası ve NBA takımı Miami Heat arasında milyon dolarlık isim anlaşması!

Kriptoya yatırım yapan finansal planlamacıların sayısı yüzde 50 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitwise tarafından yayınlanan bir anket, yatırım danışmanlarının yaklaşık %10’unun müşteri portföyü tahsislerini kripto varlıklarına dönüştürdüğünü buldu.

Kripto endeks fonu sağlayıcısı Bitwise Asset Management tarafından yayınlanan bir anket, kripto için sermaye tahsis eden yatırım danışmanların sayısının bir yılda yaklaşık %50 arttığını tespit etti.

Kripto varlıklarına yönelim

Yatırım odaklı web sitesi ETF Trends ile ortaklaşa yürütülen ankette, Aralık ayında ABD merkezli yaklaşık 1.000 finansal danışman sorgulandı. Bulgular, müşteri portföylerinin %9,4’ünün kripto varlıklarına yöneldiklerini gösteriyor. Bu rakam bir yıl önce %6,3 şeklinde idi.

Henüz kripto tahsis etmeyen yatırım danışmanlarının %15’i 2021’de kripto para birimine “muhtemelen” yatırım yapacaklarını, %2’si bu yıl varlık sınıfına “kesinlikle” yatırım yapacaklarını belirtti.

Finansal planlamacılar, kişisel servetlerini kripto para birimine yatırmaya çok daha hevesliler ve %24’ü bunu zaten yaptığını söylüyor.

Yönelimin faydaları

Koronavirüs salgınının küresel ekonomik yansıması, finansal planlamacıları kripto varlıklarına yönlendiren birincil motivasyon gibi görünüyor ve katılımcıların %54’ü “ilişkisiz getirileri” kripto para birimine yönelmenin temel faydası olarak tanımlıyor.

Anket katılımcılarının dörtte biri, “enflasyondan korunma”yı kripto paranın en çekici yolu olarak tanımladı ve bir önceki yıla göre %9 artış gösterdi. Müşterilerden gelen talep de önemli görünüyor ve danışmanların %81’i, müşterilerin kendilerini 2020’de kripto varlıkları ile ilgili sorguladıklarını belirtiyor.

Finansal danışmanların kripto için tahsisat yapmasındaki artışa rağmen, Bitwise’in CIO’su “anket kripto için hala erken günler olduğunu gösteriyor ve danışmanların %10’undan azının bugün kripto alanına para ayırdığını” belirtiyor

ETF Trends CEO’su Tom Lydon, “Finansal danışmanlar giderek daha fazla alternatif varlıklara yönelmek istiyor ve kriptoya ilgi artıyor” diyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin