btc madenciliği
Bitcoin’in (BTC) bu 3 şirket kontrolünde olması endişe yaratıyor

Kötü amaçlı yazılım Webcobra makinelere sızıp gizlice madencilik yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Internet güvenlik sağlayıcısı ve araştırma laboratuarı McAfee Labs, bireysel kullanıcıların makinelerine gizlice sızıp Monero (XMR) madenciliği için kullanan  Webcobra adındaki yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit etti.

Rusya menşeli olduğu iddia edilen ve WebCobra adı verilen kötü amaçlı yazılım ile kullanıcıların cihazlarına sızarak, kripto para madenciliği için cihazın işlem gücünü kullanmak için programlandığı söyleniyor. Aynı zamanda ortaya çıkarılan bu yazılım piyasayı tehdit eden en tehlikeli iki yazılımdan biri olarak görülüyor.

Webcobra neredeyse hiç iz bırakmadan çalışıyor

“Cryptojacker” olarak adlandırılan diğer kötü amaçlı yazılımdan daha klasik bir davranış gösteren WebCobra, McAfee Labs’ın raporuna göre neredeyse hiç iz bırakmadan çalışıyor. İnternet güvenlik sağlayıcısının bildirdiğine göre kullanıcı donanım performansını düşürmesi kötü amaçlı yazılımın işlem gücünü kullandığına dair olan tek belirti olarak görülüyor.

Araştırmacılar kripto madenciliği ile ilgili kötü amaçlı yazılımların genel olarak tespit edilmesinin oldukça zor olduğunu söylüyorlar. Makineyi ele geçiren bu tür yazılımların yalnızca tek işaret ile sessizce çalıştığına vurgu yapıyorlar. Bu durum ise makinenin performans düşüklüğü ile kendisini gösteriyor.

Anonim ve gizliliği özelliğinden dolayı Monero madenciliği ilk tercih sebebi

Bu tür kötü amaçlı yazılımların ise 2018’de neredeyse yüzde 500’lük bir artış gösterdiği biliniyor. Bundan dolayı kullanıcıların daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuluyor. Ayrıca Monero’nun gizlilik ve anonimlik üzerine odaklanan bir kripto para olması, madencilerin onu tercih etme nedenlerinin başında geliyor.

Geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili olarak ise, Google, mevcut politika ihlalleri arasında gizli kripto madenciliği ile mücadele çabaları dâhilinde Chrome Web Mağazası‘nda gizlenmiş kod içeren tüm uzantıların kaldırılacağını duyurmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin