bch hard forku sonrası
Analiz: BCH bölünmesinden tam bir ay sonra yeni kripto paralarda durum ne?

Bitcoin Cash hard forku, sektör, Bitcoin ve kripto para piyasası için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ABC’nin protokol yükseltmesi veya Bitcoin SV protokolü ile Bitcoin Cash topluluğu ikilemde. Bitcoin fiyatı 6.300 doların altında bir aralıkta seyrediyor; önümüzdeki haftalarda bu eğilim devam edecek gibi görünüyor. Bitcoin Cash hard forku 15 Kasım’da gerçekleşecek ve orijinal zinciri ikiye bölünecek. Bu makalede bu forkun, toplum, Bitcoin ve tüm kripto para birimi pazarı için ne anlama geldiği inceleyecek.

Bitcoin Cash hard forku ve ortaya çıkacak zincirler

Bitcoin Cash topluluğunda devam eden bir iç savaş var. Savaş, çeşitli zincirlerde protokolü kırmaya ek olarak toplumu zaten bölmüş durumda. Gelen hard fork, Bitcoin Cash ağındaki ilk fork değil, ancak oluşturulan ayrı zincirleri görecek ilk fork. Bitcoin Cash’in geliştirilmesinin arkasındaki şirket olan Bitcoin ABC, bu yıl Ağustos ayında, akıllı sözleşmeler gibi protokol entegrasyon özelliğini, ölçeklenebilirliği ve aynı zamanda Oracle hizmetlerini tanıtmak için bir öneride bulundu.

Sonuç olarak, bir Blockchain araştırma şirketi olan NChain’in CEO’su Jimmy Nguyen’in Bitcoin SV olarak adlandırdığı başka bir Bitcoin Cash protokolünün uygulanmasını Bitcoin ABC’nin önerisinden bir hafta sonra duyurdu. Bu protokol topluluktaki önemli bir üye tarafından önerildi, Craig Wright. Bitcoin SV’nin amacı, Bitcoin ABC’nin betiklerini BCH blok büyüklüğünü mevcut 32 MB’den 128 MB’a çıkarmak için bir teklifte sonlandırmak.

Bitcoin Cash 29 Ağustos

Düğüm operatörleri şu anda hangi zinciri destekleyeceklerini seçiyorlar. Üstelik madenciler de aynı şeyi yapıyorlar. Bitcoin ABC şu anda Bitmain, Bitcoin.com ve Binance gibi devasa kripto şirketlerinin desteğine sahip. Coinbase ayrıca Bitcoin ABC desteğini de duyurdu. Bitcoin SV, Craig Wright’ın SV Pool’u olan ve aynı zamanda Bitcoin.org’un sahibi olan CoinGeek’ten destek aldı.

Hard fork sektör, Bitcoin ve kripto para piyasası için ne anlama geliyor?

Bitcoin fiyatı şu sıralar 6.300 doların altında hareketsiz kalan bir düşüşün ardından menzile bağlı durumda. Bitcoin Cash üzerindeki hard fork Bitcoin’e biraz destek verdi. Yana doğru ticaretin önümüzdeki haftalarda devam etmesi bekleniyor.
Bitcoin Cash (BCH) piyasada istikrarlı bir şekilde değer kaybediyor. Çoğu BCH kullanıcısı, neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil ve hard fork destanı bitene kadar Bitcoin (BTC) ile uğraşmayı tercih ediyor. Fiyat aşağı doğru düzeldi, ancak alıcılar desteği 500 dolardan savundu. BCH/USD paritesi %1,15 yükseldikten sonra 526 dolar seviyesinde kaldı. Hard fork yaklaştıkça bu yükseliş eğiliminin devam etmesini bekleyebiliriz.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin