Kazakistan’da kripto para ilgisi artıyor
Kazakistan’da kripto para ilgisi artıyor

Yandex’e göre Kazakistan’da kripto para ilgisi artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnternet hizmetlerinde çok uluslu bir şirket olan Yandex’in yaptığı bir araştırma, Kazakistan’ın 2017 yılına kıyasla bu sene birkaç kat fazla kripto para birimi cinsi ve türevi gibi çeşitli terimler aradığını gösterdi. Arama raporlarına göre her geçen gün Kazakistan’da kripto para piyasasına olan ilgi artıyor.

Yerel basın zakon.kz ‘de çıkan habere göre ise, kripto paralara olan ilginin artışı geçen yılın haziran ayında başladı. Ve bu ilgi Eylül ayında en yüksek seviyesine ulaştı. Kazakistan, Yandex’in raporuna göre en çok “Bitcoin / Blockchain / ICO / madencilik nedir?” gibi daha fazla soru sordu. Bu sorular içerisinde ise en çok sorulan, Bitcoin nedir? Sorusuydu.

Bilindiği gibi Aralık 2017 tarihinde Bitcoin’in fiyatı 20.000 doları bulmuştu. Bu bütün dünyada kripto paralara olan ilginin artmasına neden olurken, Kazakistan’da bu piyasaya olan ilgide gözle görülür bir artış oldu. Ülkede piyasa ile ilgili aranan diğer popüler sorgular ise şu şekilde oluştu “Bitcoin ile çalışabilirler mi?”, “Bitcoin basımı”, “Blockchain en basit tabiri ile nedir?” ve “hangi madencilik hizmetleri gerçekten ödüyor?”.  Kazakistan’daki Yandex kullanıcıları aynı zamanda bu yıl,  2017 yılından tam 15 kat daha fazla aramalarla “kripto para birimi” kelimesini sorguladığı da Yandex raporunun diğer bir ilginç ayrıntısını oluşturdu. Ülkede kripto para sektörüne olan ilginin artışı ise araması yapılan “madencilik için grafik kartları” başlığıyla görebiliriz. Bu arama, geçen yıla oranla 10 kat daha fazla arandı.

Kazak kullanıcılar ise kripto paralar arasında en çok ilgiyi Bitcoin’e gösterdi. Bitcoin araması geçen yıllara oranla, 7 kat daha fazlaydı. Bu yıl çeşitli düzenleyicilerle birlikte “ICO” araması ise 4 kat daha fazla arandı.

Kazakistan’da kripto piyasasına ilgi artışı yanında Kripto Tenge çıkarma çalışmaları da bulunuyor

Kazakistan’da Kripto para birimlerine ilginin artışını gösteren bu istatistiklerin yanında başka gelişmelerde bulunuyor. Geçen yılın Kasım ayında Kazakistan Astana Uluslararası Finans Merkezi, bir Malta finansal broker firması anlaşma imzaladı.  Anlaşma, çeşitli finansal faaliyetleri kapsarken, ülkenin asıl amacının, fiat tabanlı kripto para birimi Crypto Tenge’yi çıkarmak olduğu açıklandı.

Aynı zamanda Kazakistan’ın, bu yeni teknolojiyi tanıtmak için bir kripto para ve Blockchain lobi grubu lisansını almayı düşündüğünü bildirildi.

Oldukça büyük bir coğrafyaya sahip olan Kazakistan’da kripto para piyasası ve Blockchain teknolojisine olan ilginin daha da artacağı benziyor. Bu ilgiye paralel olarak ise Kazakistan’dan diğer ülkeler gibi somut adımlar bekleniyor.

cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin