featured
Kanada hükümeti Blockchain teknolojisi kullanacak.

Kanada hükümeti hava taşımacılığında Blockchain teknolojisini deniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada hükümeti, hava taşımacılığı alanında biyometri ve Blockchain teknolojisi uygulamalarını test edecek olan Known Traveler Digital Identity prototipini ortaya çıkardı.

Kanada hükümeti Davos’la iş birliği yapıyor

Accenture ile birlikte geliştirilen prototip, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 48. Yıllık Toplantısı’nda başlatıldı. Hükümet, proje için WEF ve ortaklarıyla iş birliği içinde.

Known Traveler Digital Identity sistemi, güvenliği ve insanların kesintisiz akışının kolaylaşmasını artırmayı amaçlıyor.

Biyometri ve Blockchain gibi dijital teknolojileri kullanan sistem, yolcuların kontrolü ve tehdit tespitini iyileştirmek için seyahat öncesinde yetkililerle bilgilerini paylaşma olanağı tanıyacak.

Lansmanda şu ifadelere yer verildi:

Known Traveler Digital Identity prototipinin piyasaya sürülmesinin ardından Kanada, ortaya çıkan teknolojilerin potansiyelini ve bunların güvenli ve kesintisiz hava yolculuğunu kolaylaştırmaya yönelik etkilerini göstermesi için iki ülke arasında bir konsept pilot projesi tasarlayacak. Kanada Hükümeti, dijital kimlik sistemlerinin uluslararası güvenini ve iş birliğini geliştirecek potansiyelini ve fırsatlarını keşfetmek için Hollanda ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyor.

Prototip, WEF Güvenlik ve Seyahat Projesi’nde, kamu ve özel sektör ortakları arasında iki yıllık kapsamlı bir iş birliğinin sonucu.

Kanada Ulaştırma Bakanı Marc Garneau konu hakkında şöyle konuştu:

Yenilik, küresel rekabetçiliği, hareketliliği ve verimliliği artırmanın anahtarıdır. Yeni teknolojik ilerlemelerden yararlanarak halkın emniyet ve güvenliğine yönelik yaklaşımları destekleyebilir, böylece seyahat deneyimini iyileştirirken hava yolculuğunu daha verimli hale getiririz.

Econotimes

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin