coincheck,fsa,jba
coincheck,fsa,jba

Japon kripto borsaları son hack olayından ders çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon kripto para borsaları, ülkenin en büyük kripto borsalarından biri olan Coincheck’in hack’lenmesinden sonra kendi borsalarının otokontrol prosedürlerini güçlendirmeye başladı.

Otokontrol güçlendirme

The Japan Blockchain Birliği (JBA) daha önce kendi kripto para borsaları üyelerinin gönüllü olarak kabul ettiği otokontrol standartları oluşturmuştu. Birlik, Coincheck platformunda yaklaşık 58 milyar yen zarara yol açan hack olayından sonra cumartesi günü yaptığı açıklamada, standartların “ilgili üyelerin izniyle soğuk cüzdan vb. bakımını” içerdiğini belirtmişti.

Birliğin halen 127 üyesi var, bunlardan 15’i kripto borsası üyesi ve 35 üye de blockchain üyesi. Kripto borsa üyelerinden bazıları, BitFlyer, Coincheck, GMO Coin ve Bitocean borsalarıdır. Birlik başkanı Bitflyer CEO’su Yuzo Kano JBA’nın yaptığı açıklamaya göre:

Soğuk cüzdan bakımı yasadışı olarak sızdırıldığı için ertelendi. Bu çok üzücü

dedi.

Ayrıca birlik, Japon Finansal Hizmetler Kurumu’nun (FSA) güvenlik konusunda tüm kripto para borsa temsilcilerine uyarıda bulunduğunada dikkat çekti. Kripto para borsalarına, siber saldırlara karşı sağlam bir güvenlik altyapısı kurarak önlem almalarını söyledi ve şunları ekledi;

Gelecekte, kripto para ticareti yapan tüccarların güvenliğini uygun bir şekilde sağlamak için gönüllü olarak daha sıkı düzenlemeler yapacağız ve üyelere bunlara uymalarını talep edeceğiz

Japon Finansal Hizmetler Kurumu’nun Coincheck endişesi

Japan Times’a göre Japon Finansal Hizmetler Kurumu, Coincheck’i “Müşterilerin Cuma günü yaşanan 58 milyar japon yeni tutarında ki hack olayı ile ilgili müşteri varlıklarını yönetme biçimi ile ilgili güvenlik endişelerini dile getirin” çağrısında bulundu. Teyit edilmiş bilgilere göre:

Ağustos ayının sonlarında yayınlanan anketin bir parçası olarak FSA, kripto para borsa sahiplerine varlıklarının iki hesap tipinde (soğuk ve sıcak cüzdanlar) nasıl dağıtıldığını sordu. Coincheck şirketi Eylül ayında kayıt yaptırdıktan sonra FSA, bilgisayar sisteminde yetkisiz erişim riskini vurguladı ve güvenlik alt yapısını arttırmaya çağırmıştı.

Hack olayıyla ilgili soruşturma başlıyor

Gazete yetkilileri, Genellikle 2 ay süren kripto para borsalarının başvuru sürecinin, Coincheck başvurur sürecinin 4. ayında olmasına rağmen hala incelendiğini söyledi.

Reuters’e göre, FSA’dan Coincheck’e 13 Şubat’a kadar “bir olay raporu ve olayın tekrarlanmaması için alcakları tedbirlerin” kendilerine iletilmesi istendi. Ayrıca, Tokyo Metropolitan Polis Departmanı hacklenme hakkında bir soruşturma başlatacak.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin