ABD'nin en büyük bankasından dev Bitcoin hamlesi!
ABD'nin en büyük bankasından dev Bitcoin hamlesi!

JPMorgan borç ihraç süreci için Blockchain’i kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan borç ihraç süreci için Blockchain’i kullanıyor. JPMorgan Chase&Co(JPM.N), borç ihraç sürecini iyileştirmeyi amaçlayan bir Blockchain platformunu denemek için Kanada Ulusal Bankası ve diğer büyük firmalarla ortaklık kurdu.

Blockchain, büyük bir değişim yaratma potansiyeline sahip

Yatırım Bankası’nın Cuma günü yaptığı açıklamada, ödemeler ve diğer süreçler için kaynak, anlaşma ve faiz oranlarını düzene sokmaya çalıştıklarını belirtti. Proje denemesine ayrıca Goldman Sachs Asset Management, Pfizer, Legg Mason Inc’in Western Asset ve diğerlerinin katılımını da oldu.

Kanada Ulusal Bankası’nda Blockchain kıdemli başkan yardımcısı David Furlong, yaptığı açıklamada, Blockchain teknolojisinin, finansal hizmetler endüstrisinde büyük bir değişim yaratma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

JPMorgan borç ihraç süreci için Blockchain platformunu bir yıldır geliştiriyor

Rapora göre, JPMorgan’un çekirdek Blockchain’ine dayanan borç verme platformu bir yıl sürdü. Banka şu anda bağımsız bir şirket olarak çekirdek projeyi kapalı olarak yürütüyor. Banka sözcüsü, projenin çekirdek finansal hizmetlerin ötesinde son derece başarılı bir girişim platformu haline gelmesinden dolayı heyecan duyduklarını belirtti. Ancak, JPMorgan’un kurumsal ve yatırım portföyünün Blockchain girişimleri başkanı Umar Farooq, konuya yönelik şunları söyledi:

Gerçekten çok büyük ölçekli bir çok şeyin henüz üretime geçmediğini görmedik. Blockchain’in gerçekten parlayabileceği birkaç durum var.

Bankalar, işlemleri kolaylaştırmak için Blockchain’den faydalanıyor

Bankalar, sınır ötesi ödemelerden menkul kıymetlere kadar uzanan süreçleri hızlandırmak için ilk olarak kripto para birimi Bitcoin’in arkasında yatan teknoloji olan Blockchain’i geliştirmek için milyonlarca dolar harcadı.

Açık kaynak Quorum  Blockchain,  2016 yılında izinli bir Ethereum versiyonu olarak başlatıldı. Ekim 2017’de,  gizlilik odaklı kripto para birimi Zcash’den sıfır bilgi güvenliği katmanı (ZSL) platforma özellikle entegre edildi. Teknoloji, bir işlemle ilgili tüm tanımlanabilir bilgileri gizler ama yine de bu işlemleri denetleme yeteneği sağlar.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin