Dünya devi bankalar neden IBM'i seçiyor?
Dünya devi bankalar neden IBM'i seçiyor?

IBM’in Blockchain sistemini 400’den fazla şirket kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklama ile IBM’in Blockchain sistemini bir çok farklı sektörden 400’den fazla şirket kullandığını açıkladı.

IBM, geçen haftaki bir brifingde yatırımcılara yaptığı açıklamada, Blockchain çözümlerinin şu anda gelişen teknolojiye yönelik çeşitli projeleri yöneten 400’den fazla kurumsal kullanıcıya sahip olduğunu söyledi. IBM’in müşterileri arasında Nestlé, Walmart, VISA ve HSBC gibi devler var.

IBM liderliğindeki konsorsiyumlarda çeşitli temalarla toplam 63 şirket işbirliği yapıyor. Böylece, 25 şirket IBM’in blockchaini ile global ticaret, 14 şirket global ödeme, 15 şirket ise yemek tedarik zinciri yönetimini kullanıyor.

Blockchain artık sadece kripto para birimleri veya bilinmeyen fintech girişimleri ile ilişkilendirilmez. IBM, bu yeni teknolojinin potansiyeline ilgi duyan kurumlara teknolojiyi başarılı bir şekilde tanıtmaktadır. Blockchain için büyük şirketlerin heyecanlı olmasının başlıca nedenleri, şeffaflık, güvenlik, düşük maliyet ve izleme sürecinde aracıların azalması için sunduğu fırsatlardır.

IBM’in Blockchain sistemi bir çok büyük firma tarafından kullanılıyor

Blockchain ağlarının çoğu açık kaynaklıdır, yani halka açıktır. Bununla birlikte IBM öncelikli olarak, iki veri kümesine sahip ağları çalıştırır. Bunlardan biri herkese açık, diğeri de şifrelerin ve şifreleme mekanizmalarının arkasına gizlenmiştir.

Kasım ayında IBM’in küresel bir gıda güvenliği projesi için Walmart ile işbirliği yaptığı bildirilmişti. Amaç, Çinli tüketicilerin gıda ürünlerinin yolculuğunu akıllı telefonlarıyla izlemelerine izin vermektir. Gıda endüstrisindeki diğer ortaklar Nestlé, Unilever ve Kroger’dir.

Küresel sevkiyatta IBM, Maersk, Dow Chemical ve DuPont ile çalışıyor. Ocak ayı ortasında IBM ve Maersk, ticaret işlemlerini hızlandırmak ve maliyetleri düşürmek için bir Blockchain platformu başlattı.

IBM’in Blockchain teknolojisi, finans sektöründe Societe Generale, HSBC, WeTrade, Unicredit ve Santander’in de üst düzey ortaklarıyla birlikte uygulanmaktadır. ABD teknoloji devi VISA, BBVA, CIBC, EarthPort ve Polynesian ödeme platformu KlickEx gibi ödeme sağlayıcıları ile çalışılıyor.

Cryptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin