agility,blockchain,blockchainhaberleri
agility,blockchain,blockchainhaberleri

IBM ile Maersk arasındaki Blockchain ortaklığına, lojistik devi Agility de dahil oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel üçüncü parti bir lojistik sağlayıcısı olan Agility, IBM ve Maersk’in Blockchain işbirliği grubuna dahil olduğunu salı günü ilan etti.Daha önce bildirildiği üzere IBM ve Maersk, Ocak ayında “Hyperledger Fabric 1.0 Blockchain”  küresel ticaret dijitalleştirme platformunu açıklamıştı.

Agility, dünyanın toplam 1.8 trilyon $ yıllık gönderim bedelinin beşte birini oluşturduğu bildirilen yönetim ve dokümantasyon masraflarını Blockchain aracılığıyla azaltma umuduyla bireysel gönderimler hakkında bilgi paylaşacak.

Agility açıklama yaptı

Agility Küresel Entegre Lojistiğinin CEO’su Essa Al-Saleh, Amerikan shipper dergisine verdiği röportajda şunları söyledi:

 

“Blockchain teknolojisi, nakliyeyi daha ucuz, daha güvenli ve daha güvenilir hale getirecektir. Agility gibi bu teknolojiyi erken benimseyen şirketler olarak olarak, Maersk ve IBM’e nakliyecilerin ihtiyaçlarını anlamalarına ve ticareti daha verimli hale getirecek standartlar geliştirmelerine yardımcı olabilir.”

 

Al-Saleh, Blockchain teknolojisinin, gümrük formları ve konşimento gibi belgelerin nakliye sürelerini düzene sokacak. Bununla beraber sevkıyatların ayrıntılı incelenme süresini kaldırması ile geçen süreyi azaltabileceğini söyledi. Nakliye bilgilerini Blockchain’e aktarmak, daha kapsamlı risk analizini kolaylaştırabilir.

Blockchain teknolojisi bir çok sektöre hız kazandıracak

Sektörde ürünün menşei ve idari süreçlerin konsolidasyonu ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere, Blockchain altyapılı nakliye girişimleri devam etmektedir. Bununla birlikte, American Shipper’ın da belirttiği gibi, aynı anda gelişme riski taşıyan ancak ayrı olarak dizayn edilen bir çok sistem var. Bunların var olana çok benzeyen bir sistem yaratması nedeniyle çok sayıda projenin ortaya çıkması sonunda zarar verici olabilir.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin