coinbase,vergi,bitcoinhaberleri
coinbase,vergi,bitcoinhaberleri

Coinbase resmi olarak kredi kartlarından vergi almaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase resmi olarak kredi kartı ile yapılan işlemlerden vergi almaya başladı. 4 Şubatta yapılan 1000 dolarlık işlemden, 10 dolarlık vergi alındı.

Coinbase vergi

 

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler vergi kaçırma ve anonimlik konularında kripto paralarla ilgili olarak çalışma yapmaya başladı. Coinbase işlemlerle ilgili “Tüccar kategori kodlarını”(MCC) değiştirerek vergilerle yaşadığı sıkıntılar ile ilgili hareket geçti.

Coinbase’de tüccar kategorisi nedir?

Tüccar Kategorisi Kodu, yatırımcılara atanmış dört haneli bir sayıdır. İşletmeler için sattıkları mal ve hizmet türlerine göre kategorize edilmelerine olanak tanır. Bu, Amerika’nın İç Gelir Servisi ve Kanada’nın Kanada Gelir İdaresi Dairesi gibi vergi dairelerinde işletmeleri gözlemlemek için kullandığı bir methoddur.

Nakit karşılığı ücret,başka bir güvenli finansal enstrüman satın alımının kanıtı olarak bir kredi kartına anında yapılan bir ücrettir. Güvenli bir enstrümanı olarak döviz, piyango bileti, seyahat çekleri ve şimdi kripto para örneğini verebiliriz.

Aşağıdaki işlemlere dikkat edin. Biri 2017 yılı sonunda, diğeri de bu hafta teyit edildi. Her ikisinde de 1000 dolar karşılığı kripto para için satın alınıyor. İlkinde herhangi bir ekstra ücret yok. İkincisinde ise 10 dolarlık vergi ücreti var.

coinbase 3

coinbase 2

Bunlara ek olarak JP Morgan Chase, Bank of America ve Citigroup artık müşterilerin kredi kartlarıyla kripto para satın almalarını yasakladı. Merkezi hükümetler ve merkezi olmayan dijital ekonomiler arasındaki savaş gerçekten ısınmakta. Hükümetler kripto paralarla ilgili vergi alabilmek için zemin hazırlamaya başladılar.

Kripto para popülaritesi artıyor

Kripto para dünyası, G20 zirvesi için daha yan koltuğunun kenarında oturan bir finansal enstrüman. Dünyanın en büyük ekonomik güçleri kripto para yönetmeliğini önümüzdeki ay ayrıntılı olarak tartışacak.

Bir anlamda yönetmelik, Bitcoin ve kuzenlerini meşrulaştırırken, kripto para piyasası şu anda 2013’e kadar uzanan en büyük çöküşünü yaşıyor.Pazartesi, Bitcoin 7000 dolar seviyesini gördü. Bu düşüş durmayabilir çünkü daha önce 411 günlük bir düşüş trendini deneyimlemiştik. Bu düşüşlerden sonraki büyük çıkışları asla unutmamak gerekiyor.

Artık kripto paranın kitlesel kabulü açısından çok yol katettiği açık olarak gözüküyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin