IBM ile Marsh sigorta koruması için Blockchain’i kullanacak
IBM ile Marsh sigorta koruması için Blockchain’i kullanacak

IBM ile Marsh sigorta koruması için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM ile Marsh sigorta koruması için Blockchain’i kullanacak. 16 Nisan’da Küresel bir sigorta aracılık ve risk yönetimi firması Marsh, sigorta koruması için ilk ticari Blockchain çözümünü açıkladı.

IBM ile Marsh sigorta koruması için ortaklık kuruyor

Blockchain teknolojisinin bu uygulaması ile Marsh, sigorta süreci sertifikasını “karmaşık ve el ile aerodinamik ve şeffaf” bir şekilde transfekte etmeyi amaçlamakta. Bu uygulama, müşterilerin, yüklenicilerin işe alınması ve riskin aktarılması gibi işlevlerini geliştirmelerine olanak tanınırken, kapsama alanı kesinliğini de artırır.

Proje Marsh, IBM, ACORD ve ISN arasında bir ortaklık. ACORD, sigorta ve finansal hizmetler endüstrileri için küresel standart belirleyici bir kurum. ISN bir yüklenici ve tedarikçi bilgi yönetimi hizmetleri sağlayıcısı. Açık kaynaklı Hyperledger Fabric teknolojisi ve IBM Blockchain Platform’da yeni sigorta kanıtı geliştiriliyor.

Marsh, Blockchain teknolojisinden yararlanmada büyük fırsatlar görüyor

Marsh’ın baş dijital sorumlusu ve baş veri ve analitik yetkilisi Sastry Durvasula işbirliğiyle ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

Marsh, verimliliği en üst düzeye çıkararak ve sigorta değer zincirinde yeni fırsatlar yaratarak müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için Blockchain teknolojisinden yararlanmada büyük fırsatlar görüyor. IBM, ACORD ve ISN ile bu gibi stratejik anlaşmaların, müşterilerimize sektörler arasında fayda sağlayan daha fazla Blockchain uygulamasının benimsenmesini hızlandıracağına inanıyoruz.

Birçok endüstri sigorta kanıtı gerektirir ve Blockchain daha geniş ölçekte doğrulama sağlamak için bir “ağlar ağı” oluşturma imkanı sunar.

Uygulama için ilk müşteri ISN olacak

IBM’deki sigorta endüstrisinin genel müdürü Sandip Patel konuya yönelik şunları söyledi:

Sigorta kanıtı sağlama sürecini büyük ölçüde basitleştiren işlerin en önemli etkeni. IBM, yeni nesil ekonomiyi kolaylaştırmak için ortaya çıkan Blockchain ağlarını birleştirmeyi taahhüt ediyor. Bu Blockchain’in gerçek iş sonuçlarını sürdürebilmek için daha geniş bir ölçekte nasıl kullanılabileceğine dair ideal bir örnek.

Uygulama için ilk müşteri ISN olacak. ISN’de teknik sigorta lideri Brett Parker konuya yönelik şunları söyledi:

Sigorta sektörü, bir sigorta acentesi tarafından manuel olarak doldurulmuş sigorta kağıtlarına bağlı. Politika bilgisini dijitalleştirerek, müşterilerimizi temel yetkinliklerine odaklanmak için zamandan tasarruf etmelerini sağlayarak süreci hızlandırabiliriz.

Blockchain ağı henüz pilot versiyonunda

Şu anda Blockchain ağı pilot versiyonunda. Ancak bu seneden sonra üretime girmesi bekleniyor. Geçtiğimiz ay Blockchain girişimi B3i, tüm sigorta sektörünün Blockchain ticaret platformu oluşturmasını hedefleyen B3i Service AG’nin kuruluşunu duyurdu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin