huawei, blockchain, blockchain haberleri
Huawei Blockchain Teknolojisi

Huawei, Blockchain teknolojisi ile ilgili bir patent başvurusu yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli telekom devi ve akıllı telefon üreticisi Huawei, Blockchain teknolojisini dijital mülkiyet haklarını korumak için kullanmaya çalışıyor olabilir.

Salı günü Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yayımlanan son patent başvurusunda, Shenzhen merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin Blockchain teknolojisi ile çalışan eşler arası içerik dağıtım ağına bir doğrulama özelliği eklediğini iddia eden bir icadının ayrıntılarını açıklıyor.

Patent işlemlerine göre ilk başvurusu Ağustos 2016’da gönderilen sistem, dijital içerik için doğrulama bilgilerini bir Blockchain’de saklıyor. Taraflar, eşler arasındaki ağ üzerinden indirme taleplerini başlattıklarında, sistem içeriğe erişmek için doğrulama bilgileriyle özel anahtarlarını veya lisanslarını eşleştirir.

Huawei, Blockchain teknolojisini 2016 yılından beri yakından takip ediyor

Huawei teknolojinin özünde, taraflar arası ağlara dağıtılan dijital içerik için fikri mülkiyet haklarını korumak amaçlı bir yol olduğunu iddia ediyor. Başvurunun patent bürosu tarafından verilip verilmeyeceği henüz belli olmamasına rağmen patent dosyası, Huawei’nin Blockchain teknolojisini geliştirip benimsemeye çalıştığına dair kanıtları ortaya koyuyor.

Şirket, patenti gönderdiği ilk tarihten 2 ay sonra, Ekim 2016’da Hyperledger Blockchain konsorsiyumuna katılmıştı. Telekomünikasyon şirketi, Hyperledger’ın Sawtooth yazılımının ilk uygulayıcıları arasında yer alıyor ve hala aktif olarak geliştirmelerde rol alıyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin