kripto para terimi
kripto para terimi artık resmi olarak sözlüklerde

“Kripto para”, “ICO” ve “Blockchain” resmi olarak sözlüğe girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1831’de kurulan ve günümüzde daha da tanınmış halde olan Encyclopedia Britannica’nın sahibi olduğu prestijli Amerikan sözlüğü Merriam-Webster, artık resmi olarak “ kripto para”, “ICO” ve “Blockchain” sözcüklerini içeriyor. Yayın, “mansplain”, “life hack” ve “kombucha” gibi modern İngilizceye yeni girmiş olan farklı alanlardan toplam 850 terim eklediğini de belirtti. Ortaya çıkan kripto ekosisteminin ise kapsamının genişleteceğini duyurdu.

kripto para piyasası terimleri

Sözlükler, dil öğrenenlere, öğrencilere ve diğer herkesin kelimelerin tam tanımlarını bulmasına yardımcı olan kaynaklardır. Ayrıca, sözlükler bazen yeni fikirlerin ne zaman insan toplumunun önemli bir parçası haline geldiğini ortaya koyan zaman kapsüllerdir. İnternet kullanıcıları ve birçok Bitcoin savunucuları, çoğunlukla piyasa ile ilgili her hangi bir terimin bir onaya ihtiyacı olmadığını görüşüne sahiptirler. Ancak böyle bir tanımlama ve resmi şekilde onaylama, piyasanın belirli temellere oturtulması açısından oldukça olumlu olacaktır.

Merriam-Webster açıklaması şu kelimeleri içeriyor:

Dijital finansal faaliyetler,  bazen çoğumuz için açıklanması gereken bir pencere açar. Dolayısıyla kripto para biriminin ayrıntılı tanımlamasına ve ICO’lara ilişkin bir tanıma ihtiyaç duyulduğuna dair genel bir kanı oluştu. Aynı zamanda halka açık bir ağın parçası olarak dijital bir veritabanında finansal işlemlerin kayıtlarının tutulması olan Blockchain teknolojisi de açıklanması gereken terimler arasında bulunuyordu.

Kripto para terimi, Bitcoin’den 18 yıl önce kullanılmış

Sözlük artık kripto para birimini “yalnızca dijital olarak var olan, genellikle merkezi düzenleme veya düzenleme yetkisine sahip olmayan, ancak işlemleri kaydetmek ve yeni birimlerin yayınlanmasını yönetmek için merkezsiz bir sistem kullanan ve sahtecilik ile hileli işlemleri önlemek için şifreleme bilimine dayanan herhangi bir para birimi” olarak tanımlar. Kelimenin ilk bilinen kullanımı, Merriam-Webster ‘ın “Bitcoin” tanımlamasından on sekiz yıl önce olan 1990 yılına dayanmaktadır.

Blockchain, aynı zamanda merkezi olmayan bir sisteme sahip, herkes tarafından erişilebilen ağ içinde eş zamanlı olarak kullanılabilen ve paylaşılabilen bilgileri içeren (finansal işlemlerin kayıtları gibi) dijital veri tabanı olarak tanımlanmaktadır.  Ayrıca, böyle bir veritabanı oluşturmak için kullanılan teknolojinin ilk bilinen kullanımı 2011 yılı olarak belirlenmiştir.

ICO’nun ise basitçe “bir kripto-paranın halka sunulması için ilk tekliftir.” Şeklinde tanımlandığı görülüyor. Kelimenin ilk bilinen kullanımı da 2014 yılına aittir.

bitcoin news

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin