featured

2024 DOGE hedefleri: Bitcoin yarılanmasından önce DOGE 1 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası hafta başından bu yana bazı zorluklarla karşı karşıya. Birçok meme coinle birlikte piyasa eğilimde olan DOGE fiyatı da yaklaşık yüzde 8 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüş eğiliminin yıl sonuna kadar sürüp sürmeyeceği belirsizliğini korurken lider meme coin DOGE fiyatının, Bitcoin yarılanmasından önce 1 dolara ulaşıp ulaşmayacağı yatırımcının gündeminde.

Mevcut fiyat analizi ve piyasa tahminleri

Bu hafta itibariyle DOGE fiyatı, piyasa ile birlikte çalkantılı bir seyir izledi. Dün yaşadığını düşüşün ardından 19 Aralık Salı günü itibariyle bir miktar toparlanma gösterdi ve yaklaşık 3 puanlık bir yükselişle 0.09327 dolardan işlem gördü. Genel olarak bakıldığında meme coin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,1058 dolardan yaklaşık yüzde 87’lik bir düşüş yaşadı. Bu dönem 0,09327 dolar seviyesinde seyreden varlık, 13,05 milyar dolarlık piyasa değeri ile total kripto para piyasasının yüzde 0,83’ünü oluşturuyor ve bu görünümden yola çıkarak Dogecoin’in gelecekteki fiyatı için mevcut görünüm daha az iyimser. Bununla birlikte piyasa duyarlılığının bir ölçüsü olan Korku ve Açgözlülük Endeksi 65’te ve bu açgözlülük seviyesini gösteriyor.

DOGE
Dogecoin 1 günlük fiyat grafiği

Ayrıca DOGE, meme sektöründe lider konumda ve piyasa değerine göre Layer 1 sektöründe sekizinci sırada yer alıyor ve geliştiricileri, işleri ayakta tutmak için değişen ortama uyum sağlıyor. Buna karşın 2023’te Dogecoin milyonerleri önemli şekilde azaldı. Bu durum dijital varlığın fiyatında yaşanan düşüşün sonucunda gerçekleşti. Aynı zamanda bu düşüş eğilimi PEPE, SHIB gibi popüler memelerin de ilgi kaybettiğini gösteriyor.

Aralık 2023 itibariyle DOGE zenginleri listesi

Dogecoin yatırımcıların dikkat etmesi gerekenler!

Geçtiğimiz yıl boyunca Dogecoin, olumlu bir performans gösterdi ve olumlu bir piyasa duyarlılığı da kripto para birimine ilginin arttığının kanıtı. Yıl boyunca yaklaşık yüzde 15’in üzerindeki artışa ek olarak DOGE’nin 200 günlük basit hareketli ortalamasının üzerindeki pozisyon, potansiyel bir yükseliş trendine işaret ediyor.

1 yıllık DOGE fiyat grafiği

Bununla birlikte, ilgili risk faktörlerini değerlendirmek zorunludur. Bu dijital varlığın geçtiğimiz yıl diğer kripto varlıkların yüzde 67’sine kıyasla düşük performans gösterdi. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi büyük varlıkların yanında kâr marjı düşüktü. Tüm zamanların en yüksek seviyesinden eksi yüzde 88’lik düşüş yaşadı ve bu durum varlığın germiş analizi incelendiğinde önemli bir oynaklığın altını çiziyor.

Yıllık yüzde 7,24’lük enflasyon oranı, varlığın uzun vadeli değerini potansiyel olarak etkileyen başka bir değerlendirme katmanı oldu. Yeni DOGE coinlerinin yaratılmaya devam etmesi, bunların kıtlığını ve genel değerini etkileyebilir. Ayrıca son fiyat artışları, olumlu göstergeler ve hareketli ortalamanın üzerinde işlem görme meme coinin fiyatına yönelik büyümeyi işaret ediyor. Bu süreçte yatırımcının enflasyonun etkilerine karşı varlığın tepkisini göz önünde bulundurması önerilir.

Dogecoin’in gelişimine kısa bir bakış: Elon Musk’ın yarattığı spekülasyonlardan gerçekçi tahminlere

Elon Musk’in tahminleri ile yüksek korelasyon içinde olan Dogecoin fiyatı, birçok spekülasyona maruz kaldı ve yatırımcıyı da ardından sürükledi. Başta Musk’in lider küresel para birimi olarak lanse ettiği Doge’un, mevcut piyasa koşullarına ve performansına bakıldığında bu tür iyimser vizyonların yeniden değerlendirilmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Bu iyimser vizyonlar, özellikle meme coinin nihayetinde imrenilen 1 dolara ulaşabileceğine inanan bir grup tarafından besleniyor.

Fakat bu iyimserliğin temeli Dogecoin’in dikkat çekici büyüme geçmişinde yatmaktadır. Coin, 1 Ocak 2021’de mütevazı bir 0,005 dolardan işleme başladı ve aynı yılın 31 Aralık tarihine kadar 0,1715 dolara ulaşan bir yükseliş yaşadı. Bu hızlı yükseliş, uygun koşullar altında Dogecoin’in 1 dolara ulaşma potansiyelini koruduğu anlamına geliyor.

Özellikle yatırımcı ve tüccarlar tarafından heyecanla beklenen Bitcoin yarılmasının piyasada yükselişi tetikleyeceği öngörülüyor. Yarılamadan önce Dogecoin fiyatının eğer bir kripto kışı yaşanmazsa hâlâ 1 dolara ulaşılabileceği düşünülüyor.

Bununla birlikte 2024 Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen BTC halving etkinliği, BTC madenciliği için birçok alternatif projeyi iyi bir yatırım tercihi hâlinde getirdi. Bunlardan biri olan Bitcoin Minetrix, DOGE’un yanında sıradan yatırımcının madencilik fırsatlarından yararlanması için geliştirildi.

Bitcoin madenciliği için güvenli ve kolay bir alternatif: BTCMTX tokeni nedir?

Yeni gelişmeler eşliğinde büyümeyi sürdüren BTCMTX, ilk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyatla alıcıya sunuldu. Şu anda 0,0123 dolardan satılan BTCMTX tokeni, sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına imkân veriyor. Bitcoin Minetrix( BTCMTX) cazip fiyatının potansiyelinin yanı sıra şeffaf ve güvenli bir tercih oluyor. Çünkü üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldıran Bitcoin Minetrix; yaygın olarak görülen aşırı ısı ve gürültü dezavantajlarını ortan kaldırarak her alanda destek veriyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

 

Ön satışlara başladığından bu yana X platformunda 5.512.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’in tokeni BTCMTX almak ise oldukça kolay. Token ETH ve USDT seçeneklerinin yanında kart ile de alınabiliyor. Son fiyat artışından önce 14. seviyeyi 3 gün içinde tamamlayacağını açıklayan Bitcoin Minetrix, teknolojide çığır açan uygulamalar geliştiriyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

cryptosheadlines

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin