featured

Ethereum (ETH) fiyatı mücadeleye devam ediyor: 2,000 dolar seviyesinin altına düşüş gelebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı, haftalardır devam eden yükseliş hareketinin ardından önemli bir engel ile karşılaştı. Fiyat hareketinin bir miktar duraksama yaşamasına rağmen trendi tersi çevirebilecek seviyelerin olması sebebiyle yukarı yönlü hareket devam edebilir. Burada dikkat edilmesi gereken asıl şey, yatırımcı ilgisinin nasıl şekilleneceğidir.

Ancak, grafikteki kanal modelinin destek trend çizgisinin altında bir hareket gerçekleşmesi durumunda satış baskısı artacaktır. Bu durumda da ETH, kritik destek noktalarını kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilir.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, son zamanlarda Aralık ayının ikinci haftasında başlayan yeni bir düzeltme aşamasının işaretlerini gösterdi. En büyük altcoin’in fiyatı 2,400 dolarlık en yüksek seviyesinden %10 oranında bir düşüş yaşayarak mevcut seviyesi olan 2,158 dolara geriledi. Bu son düşüş hareketi büyük bir öneme sahiptir. Çünkü, yükselen kanal modelinin destek trend çizgilerinin altında potansiyel bir harekete işaret etmektedir. Bunun gerçekleşmesi durumunda Ethereum fiyatı daha fazla düşüş yaşayabilir.

Ethereum (ETH) fiyatı 2,000 doların altına düşebilir mi?

Çalkantılı geçen bir yılı geride bırakırken ETH, piyasa lideri olan Bitcoin’in son zamanlardaki yukarı yönlü hareketlerinden olumlu bir yönde etkilendi. Sırasıyla kritik seviyeleri geri kazanan Ethereum, şu anda bu kazançları silme riski ile karşı karşıya. Ancak psikolojik olarak büyük bir öneme sahip olan 2,000 dolar seviyesinin kaybedilmesi durumunda işler daha da kötüleşebilir.

Ethereum ETH

Destek trend çizgisinin altında yakın zamanda yaşanan bir düşüş, düzeltme hareketinin eğiliminin muhtemelen uzayacağını gösteriyor. Ancak teknik göstergelerin tamamen olumsuz olduğu söylenemez. Bu yüzden, her an yeni bir geri dönüş rallisi başlayabilir.

Ethereum için gün içi işlem hacmi 10,2 milyar dolardır. Bu da %45 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Son iki ayda Ethereum fiyatındaki toparlanma, dinamik direnç ve destek sunan iki paralel trend çizgisi arasındaki hareketi ile karakterize edilen, yükselen bir kanal modeli içerisinde kaldı.

Bununla birlikte, kripto para piyasasındaki son satışlar bu modelin alt trend çizgisinin altında bir kırılmaya neden oldu. Bu da yaklaşan bir düzeltme olasılığına işaret ediyor. Günlük mumun bu ihlal edilen trend çizgisinin altında kapanması satıcıları güçlendirebilir ve potansiyel olarak fiyatları daha da düşürebilir.

Aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda Ethereum fiyatında %10 oranında bir düşüş daha gerçekleşebilir. Bu da potansiyel olarak %50 Fibonacci geri çekilme seviyesiyle aynı hizada olan 1,920 dolardaki destek noktasına dokunulması anlamına gelmektedir.

Bununla birlikte, bu Fibonacci seviyesindeki bir düzeltme, potansiyel bir toparlanma için sağlam bir temel sağlayan sağlıklı bir piyasa düzeltmesi olarak değerlendirilebilir. ETH fiyatının bu seviyeden geri sıçraması, mevcut düzeltmenin tükenen yükseliş momentumunu telafi ettiğini ve toparlanmanın bir sonraki aşamasına zemin hazırladığını gösteriyor.

Ethereum- Küresel Para Giriş/Çıkış (GIOM)

Ethereum için Küresel Para Giriş/Çıkış (GIOM) metriği iyimser bir bakış açısı sunuyor. Şu anda, Ethereum adreslerinin %70,18’i kârda iken yalnızca %24,9’u ise zarardadır. Bu dağılım, panik satışına daha az eğilimli olabilecek, dolayısıyla gelecekte sürdürülebilir bir yükseliş eğilimini potansiyel olarak destekleyebilecek nispeten istikrarlı bir yatırımcı tabanına işaret ediyor. Yani, yatırımcıların güveninin hâlâ yüksek olabileceği anlamına gelmektedir.

Ethereum- Global In/Out of the Money (GIOM)

Ayrıca, en büyük altcoin için teknik göstergeler de karışık bir okuma sağlıyor. İki ay boyunca üzerinde işlem gördükten sonra ETH fiyatının 20 günlük EMA seviyesinin altına belirleyici bir düşüş yaşaması, piyasadaki satış baskısında bir artışa işaret ediyor. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise %50 civarında bulunuyor. Bu da yatırımcılar arasında tarafsız bir hissiyat olduğu anlamına gelmektedir.

Kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve yüksek risk taşıdığını akılda tutmalısınız. Ayrıca, bu piyasada işlem yaparken zamanlama kritik bir öneme sahiptir. Yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Staking ve bulut madenciliği ile kripto piyasasının yeni oyuncusu: Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasında öne çıkan bir yenilik olan bulut madenciliğini benzersiz bir şekilde sunarak yatırımcıların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Platform, kullanıcılara mükemmel bir kripto para ön satış deneyimi sunmanın yanı sıra, BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılar için daha güvenli bir yol sunuyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. Ayrıca, BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara daha fazla esneklik sağlar.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platform üzerinden $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bu token’ları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Ayrıca, platformda pasif gelir elde etme imkanı bulunmaktadır. Şu anda, $BTCMTX token’ları stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasındadır ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumdadır.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

$BTCMTX, ilk aşama için oldukça çekici bir fiyat olan 0,011 dolarla satışa sunuldu. Siz de şimdi, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak yeni fırsatları erkenden yakalayabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin