Gümüş Bitcoin olan Litecoin'in (LTC) kurusu Charlie Lee’den büyük duyuru
Telefon devi HTC’den Bitcoin destekli akıllı telefon

HTC, bu yıl bir Blockchain telefonu piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HTC, 2000’li yıllarla birlikte Android işletim sistemine dayalı bir akıllı telefonu piyasaya sürerek önemli bir gelişmeye imza attı. Şirket şimdi ise aynı şeyi Blockchain ile yapmak istiyor.

HTC, Blockchain’e özel bir telefon geliştiren tek şirket değil

Tayvanlı elektronik üreticisi Salı günü Exodus akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Bu sistem, hem ademi merkezileştirilmiş ağların dünyasına bir mobil bağlantı noktası hem de kriptolarını cebinde taşımak isteyenler için bir depolama aygıtı görevi görecek. Daha önce HTC’nin Vive sanal gerçeklik ürün serisini kuran ve kısa bir süre önce Exodus projesine öncülük etmek için şirkete dönen Phil Chen’e göre, şirket cihazı kısa sürede dağıtmaya başlamayı hedefliyor. CoinDesk’e konuşan Phil Chen, şunları söyledi:

Yıl sonunda dağıtıma başlamayı düşünüyoruz.

HTC, Blockchain’e özel bir telefon geliştiren tek şirket olmasa da en büyük şirket olduğu açık. Sirin Labs, Blockchain tabanlı akıllı telefonu Finney’i inşa etmek için ICO’sunda 157 milyon dolar para topladı. Ayrıca Huawei de Android sisteminde Blockchain uygulamalarını çalıştıracak bir proje üzerinde duruyor.

Ön satışta ödemeler, yalnızca Bitcoin ve Ethereum ile kabul edilecek

Ürünün dahili olarak yerleştirilme biçimi, HTC’nin merkezi olmayan teknolojiler için güçlü bir rol gördüğünü, özellikle tüketicilerin dijital kimliklerini kendi ellerinde sağlam bir şekilde kontrol etme gücünü ortaya koyduğuna işaret ediyor. Önümüzdeki aylarda Exodus ile ilgili yayınlanacak olan whitepaper’da tenik özellikler de dahil olmak üzere birçok önemli ayrıntıya yer verilecek. HTC’nin yeni VR teknolojisinin başkan yardımcısı olan Raymond Pao, konuya yönelik şunları söyledi:

Akıllı telefonların tüm kripto ekosistemi için kritik bir bileşen olacağına inanıyoruz. Bu telefon, PC’nin Internet’in ilk günlerinde yaptığı gibi, merkez olarak hareket edecek. Sektöre bakacak olursak, iki yönden hareket var. Bir taraf %100 merkezileştirildi, böylece platform şirketi kullanıcıların tüm ayrıntılarını biliyor. Platform şirketlerinin sağlayabileceği değer, her bir kişiye tam olarak özelleştirilmiş bir hizmet. Platform şirketi, daha iyi özelleştirilmiş hizmetler sunarken, diğer taraftan, gizliliklerini daha fazla önemseyen, bilgi ve kimliklerine sahip olmak isteyen kullanıcılar da var. Her gün kullandığımız kişisel cihazların çoğunu, gizlilik konusunda en çok önemseyen kullanıcılarla merkezi olmayan ekosistem üzerinde çalışmak istiyoruz.

Dağıtımdan önce telefon için bir ön satış süreci başlatılacağı belirtiliyor. Bu süreçte ödemeler, yalnızca Bitcoin ve Ethereum ile kabul edilecek.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin