2019 yılında Blockchain girişimlerinin yuvası Hong Kong oldu
2019 yılında Blockchain girişimlerinin yuvası Hong Kong oldu

Hong Kong motor sigortaları için bir Blockchain destekli platform geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong motor sigortaları için bir Blockchain destekli platform geliştiriyor.

Hong Kong motor sigortaları için Blockchain teknolojisini kullanacak

Bir finans endüstrisi öz-düzenleyicisi olan Hong Kong Sigortacılar Federasyonu (HKFI), şehrin motor sigortaları için bir Blockchain destekli platform geliştiriyor.

Blockchain teknolojisi, Hong Kong’daki sigorta sektörünü geliştirecek

HKFI’nin Yıllık Resepsiyon etkinliğinde bir konuşma sırasında, Hong Kong Finans Hizmetleri ve Hazine Bürosu Sekreteri James Lau, Blockchain teknolojisinin Hong Kong’daki sigorta sektörünü ilerletmede çok önemli bir rol oynayacağını belirtti.

“Blockchain teknolojisinin kullanımı, iş verimliliğini artırabilir.”

Finans sektörü için dağıtık defter teknolojisinin (DLT) avantajlarını destekleyen James Lau, aynı zamanda şehrin sigorta sektörünün bu yönde teknolojik ilerleme kaydettiğini de vurguladı ve sözlerine şunları ekledi:

Blockchain teknolojisinin kullanımı, iş verimliliğini artırabilir. Aynı zamanda sigortacıların zamanında ve doğru verilere kolay ve güvenli bir şekilde erişebilmelerini sağlayabilir. Bu bağlamda, HKFI’nin motor sigortaları için bir Blockchain e-platformu geliştirdiğini belirtmek isterim. Sigorta sektörü Insurtech’i kucaklamaya daha fazla kaynak ayırmaya devam edecek.

HKFI, sigorta endüstrisinin profesyonelliğini sağlamayı amaçlayan bir öz düzenleyici kuruluş

1988 yılında kurulan HKFI, sigorta endüstrisinin profesyonelliğini sağlamayı ve iddia sahtekarlığıyla mücadele etmeyi amaçlayan bir öz düzenleyici kuruluş. Hükumet yetkilisi henüz sigorta planına ilişkin ayrıntıları açıklamamasına rağmen, yorumları şehirdeki hükumet organları ve finansal sektörleri arasında Blockchain teknolojisinin gelişmesi yönünde devam eden bir baskı oluşturuyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin