Samsung Halong Mining için ASIC çipleri üretiyor
Samsung Halong Mining için ASIC çipleri üretiyor

Samsung Halong Mining için ASIC çipleri üretiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung Halong Mining için ASIC çipleri üretiyor. Bir madencilik ekipmanı distribütörünün iddialarına göre Samsung, donanım imalat firması Halong Mining için ASIC çipi üretiyor.

Samsung bir şirkete Bitcoin madenciliği için ASIC üretmeye başladı

Salı günü, online madencilik donanımı perakendecisi MyRig, entegre devrelerin üretiminde kullanılan yarı iletken bir maddenin ince bir disk şekline getirilmesi olan waferin fotoğrafını tweetledi. Şirket bunun elektronik devi Samsung tarafından üretilen 10 nanometrelik bir silikon devre olduğunu iddia ediyor.

Geçtiğimiz yıl Samsung, adı açıklanmayan bir şirkete Bitcoin madenciliği için ASIC üretmeye başladı. O tarihlerde Samsung bu şirketin kimliğini gizleyerek sadece Çin dışından olduğu bilgisini doğruladı.

Halong şirketi hakkında çok az şey biliniyor

İlk madencisi -the Dragonmint T1- olan ve müşterilere gönderilmeye başlanan Halong şirketi hakkında çok az şey biliniyor. Bitcoin Core yazılımcısı BTCDrak da Halong Mining’in ile bazı kapasitelerde çalışmakta. Ancak BTCDrak’ın projeye nasıl bağlı olduğu net değil.

Şu anda DragonMint T1, piyasadaki en verimli madenci

Şu anda DragonMint T1, piyasadaki en verimli madenci ve hatta Bitmain’in Antminer S9 modelini bile performansta geride bırakıyor. Mart ayında Slush Pool, madencilik havuzundaki birisinin Halong donanımını kullanarak bir blok çıkardığını doğruladı.

Cobra-Bitcoin, Halong Mining’in bir aldatmaca olduğunu belirtiyor

Bu açıklamalara rağmen, Bitcoin.org ve BitcoinTalk’ın sahibi olan Cobra-Bitcoin, defalarca Halong Mining’in bir aldatmaca olduğunu ve Dragonmint T1’in aslında sadece Innosilicon tarafından üretilen yeniden markalanmış bir cihaz olduğuna inandığını söyledi. Halong Mining müşterilere cihazları göndermeye başlamasına rağmen, Cobra-Bitcoin yaptığı açıklamalardan dönmedi.

Samsung Halong Mining için ASIC çipleri üretiyorsa, Bitmain’in hakimiyetinde azalma olabilir

Yine de Samsung gerçekten de Halong’a çip üretimi yapıyorsa, Samsung’un müşteri talebini karşılamak için gereken ASIC çipi miktarını kolayca sağlama imkanı sayesinde, ASIM pazarındaki Bitmain’in hakimiyetinde azalma olabilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin