Hint bankacılık devi işlemlerini Blockchain’e taşıyor
Hint bankacılık devi işlemlerini Blockchain’e taşıyor

Hint bankacılık devi işlemlerini Blockchain’e taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hint bankacılık devi işlemlerini Blockchain’e taşıyor. 17 Nisan’da yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Hint bankacılık devi ICICI Bank, 250’den fazla şirketi yurt içi ve yurt dışı ticaret finansmanı işlemleri için Blockchain platformuna kazandırdı.

Hint bankacılık devi 2016 yılında Blockchain’in fırsatlarını keşfetmeye başladı

ICICI Bank, 2016’da Blockchain’in fırsatlarını keşfetmeye başladı. Bu yılın haziran ayında banka, bu amaca yönelik olarak Baş Teknoloji ve Dijital Görevlisi (CTDO) pozisyonunu oluşturdu. Ağustos 2016’da banka, Hindistan’da bir Blockchain kullanarak uluslararası ticaret finansmanı ve havale konusunda pilot işlemler uygulamaya başladı.

ICICI Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Chandra Kochhar, Blockchain teknolojisinin entegrasyonunun, paydaşları ortak bir platformda buluşturarak ticaret dokümantasyonunu düzenleme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Blockchain’in gelişen teknolojisinin, tüm paydaşları tek bir platformda toplayarak, belge yoğun ticaret işlemlerini basitleştirme potansiyeli taşıdığını düşünüyorum. Başka bir girişimde, aynı zamanda Blockchain kullanarak endüstrideki kapsamlı bir ekosistem oluşturmak ve bu inisiyatifin daha da benimsenmesine katkıda bulunmak için ortak çalışma standartlarını geliştirmek için eş bankalar ve diğer ortaklarla işbirliği yapıyoruz.

Blockchain uygulaması, verilerin gerçek zamanlı olarak görüntülenmesine ve izlenmesine olanak sağlıyor

Basın bültenine göre, ICICI Bank tarafından geliştirilen Blockchain uygulaması, yurtiçi ve yurtdışı tüm katılımcıların verileri gerçek zamanlı olarak görüntülemelerine ve izlemelerine olanak sağlıyor. Ayrıca varlıkların dijital olarak sahipliğini doğrulayabilir ve bir dizi şifreli ve güvenli dijital sözleşmeler yoluyla ticari finansman işlemlerini uygulayabilirler.

Bu ayın başlarında, İspanyol bankası Banco Santander Blockchain tabanlı bir ödeme ağının başlattığını doğruladı. Sistemin, uluslararası işlemlerin maliyetlerini ve bekleme sürelerini azaltacağı bildiriliyor.

Mart ayında İngiltere Merkez Bankası, yenilenen Gerçek Zamanlı Brüt Anlaşma (RTGS) hizmetinin Blockchain teknolojisiyle nasıl etkileşime girebileceğini incelemek için bir kavram kanıtı üzerinde çalıştığını duyurdu.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin