Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı
Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı

Hindistan’ın kripto yasağına karşı imza kampanyası başlatıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın kripto yasağına karşı imza kampanyası başlatıldı. Hint sakinleri artık ülkenin merkez bankası tarafından kabul edilen yeni önlemlere göre, banka hesapları aracılığıyla kripto para satın alamaz. Hindistan’ın Merkez Bankası olan The Reserve Bank of India (RBI), geçtiğimiz günlerde bankaların ve finans kurumlarının Bitcoin de dahil olmak üzere tüm kripto para birimleriyle olan ilişkisini yasakladı.

Hindistan’ın kripto yasağını geri çekmek için 17.000 imza toplandı

Hindistan Merkez Bankası’nın kripto paraların yasaklanması konusundaki kararı Change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatılarak sonlandırılmaya çalışılıyor. İmza kampanyasının açıklamasında Blockchain teknolojisi konusunda herhangi bir sınırlandırma uygulanamayacağı belirtiliyor. Change.org dilekçesi aracılığıyla bu hafta 5 Nisan’a kadar 17.000’in üzerinde imza toplandı.

Blockchain ve kripto para sektörü, Hintli gençlere istihdam olanağı sağlıyor

Dilekçede, Hindistan hükumetinin özellikle gençlere iş olanağı sağladığı için Blockchain ve kripto para sektörünü desteklemesi isteniyor. Dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain ve kripto para şirketleri aracılığıyla iş ya da istihdam sağlayan on binlerce genç var. Bu istihdam oranını ortadan kaldırmak hükumet ve halk için iyi sonuçlar doğurmaz.

Hindistan’ın kripto yasağına, halk karşı çıkıyor

Hindistanlı vatandaşlar yasaklamaya karşı çıkıyor ve RBI’nin geri adım atıp Blockchain teknolojisini benimsemesini istiyorlar. Tim Draper’da yakın zamanda bu konudaki görüşlerini Hindistan’ın “büyük bir hata” yaptığını belirterek anlatmaya çalıştı. Tim Draper, kripto paralara karşı böylesine düşmanca bir hareketin nihayetinde Hindistan için kötü olacağını düşünüyor. Ayrıca Tim Draper, bankaların kripto kullanan müşterileriyle ilgilenmesinin yasaklamanın, Hindistan’daki kripto para yatırımcılarının ülke dışında fırsat aramalarına neden olacağını da vurguluyor.

Blockchain’in gelişimi küresel olarak kaçınılmaz

Dilekçede Blockchain’in gelişiminin küresel olarak kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiliyor ve Hindistan hükumetinin konuyla ilgili diğer ülkelerden “geride kalmamak” için rekabetçi kalması isteniyor. Dilekçede konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Kripto paralar ve Blockchain bir kavram olarak durdurulamaz. Tam gazla katılmak isteyip istemediğinize veya çağın gerisinde kalmaya karar verebilirsiniz. Hükumetin şu anki duruşu, önce internet devrimi, ardından yapay zeka (AI) devrimi ve şimdi de blok devriminin gerisinde kalmak istediklerini gösteriyor.

“Hiçbir şekilde durmayacağız.”

Dilekçeye ek olarak, toplumdaki bireylerden de yasağa karşı tepki yükselmeye başladı. Hint kripto para borsası Zebpay’in CEO’su Ajeet Khurana, 5 Nisan’da cesurca bir tweet atarak, hiçbir şekilde durmayacaklarını belirtti.

Hint kripto para borsasını WazirX’in CEO’su Nischal Shetty, doğrudan RBI’ya tweet attı ve yetkililerin “yeniden düşünmeleri” ve “aşamalı olarak düşünmelerini” istedi.

https://twitter.com/NischalShetty/status/981929863035703297

RBI, Blockchain teknolojilerini kendisi keşfetmek istiyor

Dilekçede ayrıca, RBI’nin 5 Nisan yasağıyla aynı gün resmi olarak duyurulan kendi dijital paralarını yaratma konusundaki ilgisinden de bahsediliyor. Dilekçede, “RBI’nin burada başkalarını durdurmak istediği ve aynı zamanda Blockchain teknolojilerini kendileri keşfetmek istediği” ifadesi yer alıyor.

“Hiçbir banka yerel ticaret platformlarıyla ilişkilerini sonlandırmadı.”

RBI’nın kripto yasağı, bu sene başlarında söylentileri yayılan ülke çapında bir kripto para yasağı değil.  Cointelegraph yazarı Joseph Young, Twitter’dan 6 Nisan’da attığı bir tweette kripto para borsası Unocoin’in “Hiçbir banka yerel ticaret platformlarıyla ilişkilerini sonlandırmadı” başlıklı açıklamasını paylaştı.

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/982240307252150275

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin