Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”
Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”

Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.” Hong Kong merkezli kripto para girişimcisi Dave Chapman, son fiyat dalgalanmaları hakkında panik yapan Bitcoin sahiplerinin uyanması ve Blockchain teknolojisinin gelişimine odaklanılması gerektiğini belirtiyor. Çünkü Dave Chapman, kripto paraların her zaman hayatımızda olacağını iddia ediyor.

Dave Chapman: “Kripto paralar yeni bir gelişmenin ürünü.”

Dave Chapman, Bitcoin’in düzensiz fiyat değişimleri ve yükselen düzenleyici bakışıyla, piyasaya yeni bir kripto para çıkarıldığında, insanların temkinli davrandığını belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

İnsanlar kripto paralar çok kötü diyor. Ama insanlar yeni olan herşeye karşı bu şekilde tavır alıyor. Yeni olan şeylerin benimsenmesi zaman alır.  Kripto paralar yeni bir gelişmenin ürünü. Olgunlaşmaya da ihtiyacı var. Zamanla bu konuda çeşitli düzenlemelerde yapılacak. Bu sektör anonim olmaktan da kurtulacak.

Octagon Strategy, şu anda yedi dijital paranın ticaretini yapıyor

Daha önce Credit Suisse, Bear Stearns ve HSBC’de 2007 ve 2012 yılları arasında çalışan Dave Chapman, 2008’de küresel mali kriz patlak verdiğinde ve artçı şoklar 2012’ye kadar devam ederken geleneksel finans tarafından devre dışı bırakıldı.

2013’te bir Blockchain çözümleri sağlayıcısı olan ANX’in kurucu ortağı olan Dave Chapman,  bir kripto para birimi borsası ANX Pro kurdu. Yakın zamanda Octagon Strategy adı verilen bir kripto ticaret şirketini faaliyete geçirdi. Octagon Strategy, şu anda yedi dijital paranın ticaretini yapıyor. Ancak Dave Chapman bu teklifleri 2018’in sonuna kadar 40 veya 50’ye genişletmeyi umuyor.

Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”
Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”

Mark Cuban: “Altın ve Bitcoin‘den aynı düzeyde nefret ediyorum.”

Kendini “kurumsal bir mülteci” olarak tanımlayan Avustralyalı iş adamı, sanal paraların geleceğine ve blok zincirinde Bitcoin’i besleyen teknolojiye inanıyor.

NBA takımı Dallas Mavericks‘in sahibi olan teknoloji milyarderi Mark Cuban, gerçek bir para birimi alternatifi olarak görmediği altın ve Bitcoin‘den aynı düzeyde nefret ettiğini belirtti.

Dave Chapman: “Bitcoin’i kimse durduramaz.”

Buna rağmen Dave Chapman kripto ekosisteminin merkezden uzaklaştırılmasına çok seviniyor ve açıklamalarına şöyle devam ediyor:

Gördüğüm zaman Bitcoin’e geri dönmemi sağlayan gerçekten büyüleyici şeylerden biri, merkezi bir otoritenin olmamasıydı. Bu durum, kripto para sektörünü kimsenin durduramayacağı anlamına gelir. Bir banka bunu durduramaz. Bir diktatör onu durduramaz. Ebeveynler bunu durduramaz.

Dave Chapman, kripto para sektörüne ilk girdiğinde onun deli olduğunu düşündüler

Kripto para sektörüne ilk girdiğinde Dave Chapman, eski yatırım bankacılığı çalışanlarının kendisinin deli olduğunu düşündüklerini söyledi.  Dave Chapman ayrıca bir çok insanın, kendisinin saygın bir kariyeri bırakıp, boş bir uğraş olan sihirli internet parasıyla oynamaya başladığını düşündüklerini de sözlerine ekliyor.

Dave Chapman: “2018 yılı sonunda Bitcoin 100.000 dolar olacak.”

Dave Chapman, bankacıların ya kriptoları tamamen reddettiğini ya da FOMO (kaçırma korkusu) ile boğuştuklarını belirtiyor. Octagon Strategy genel müdürü Dave Chapman CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin‘in 2018 sonunda altı-haneli sayılara ulaşabileceğini ve daha ilginç kullanım alanlarına da açılabileceğini söyledi. Ayrıca Dave Chapman, 2018 yılı sonunda Bitcoin için 100.000 dolarlık bir fiyat hedefi belirledi.

Dave Chapman, Bitcoin’in 2017 yıl sonunda en az 10.000 dolar olacağını tahmin etti ve Bitcoin 13.000 dolardan fazla yükseldi

Dave Chapman’ın Bitcoin yükseliş projeksiyonları gerçekleşmiş olsa da, Bitcoin’in 2017 yıl sonunda en az 10.000 dolar olacağını tahmin ettiğinde onu görevden aldıklarını söyledi. Dave Chapman’ın tahmininden sonra, Bitcoin 31 Aralık 2017’de 13.000 dolardan fazla yükseldi. Dave Chapman konuya yönelik şunları söyledi:

Ağustos 2017’de Bitcoin 4.000 dolar civarında olduğunda, bu yılın sonuna kadar Bitcoin’de beş haneli rakamları göreceğimizi söylediğimde kimse bana inanmadı. Bence birçok insan deli olduğumu düşündü, birçok insan bana güldü, ama sorun değil.

Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”
Dave Chapman: “Kripto para sektörünü kimse durduramaz.”

Dave Chapman: “Bana göre fiyat, Bitcoin hakkında en ilgisiz bileşen.”

Çoğu Bitcoin yatırımcısı günlük fiyat dalgalanmalarını takip ederken, Dave Chapman Bitcoin fiyatlarının piyasaya dair en az ilgi çekici şey olduğunu söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Bana göre fiyat, Bitcoin hakkında en ilgisiz bileşen. Uygulamalarda daha çok heyecanlıyım ve finansal katılımı olmayan insanlar için bunun ne anlama geldiği konusunda daha heyecanlıyım. Fiyatlara odaklanırsak, büyük resmin izini kaybediyoruz.

Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”

Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre Tom Lee, ABD hane halklarının kripto para birimi için 25 milyar dolarlık sermaye kazancı vergisi borcu olduğu belirtti. Ayrıca Tom Lee, kripto para borsalarının gelir vergilerine tabii olduğunu ve hem halkın hem de borsaların ABD hükumetine ödeme yapmak için kripto paralarını satabileceğini söyledi.

Tom Lee, vergi gününden sonra Bitcoin üzerindeki baskının azalacağını tahmin ediyor

Wall Street analisti, Nisan ayı ortası vergi iadesi sonrasına kadar dijital paraların ABD doları olarak “devasa” satışına yol açabileceğini söyledi. Geçen yıl, Bitcoin fiyatı 13 kattan fazla yükseldi ve Aralık ayı ortasında 19.000 doların üzerine çıktı. Vergi ile ilgili satışlar, Bitcoin’in bu sene için sert bir başlangıç ​​yapmasını sağlar. Ancak Tom Lee, vergi gününden sonra Bitcoin üzerindeki baskının azalacağını tahmin ediyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin