Güney Kore’nin büyük bankaları kripto paraları destekliyor
Güney Kore’nin büyük bankaları kripto paraları destekliyor

Güney Kore’nin büyük bankaları kripto paraları destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin büyük bankaları kripto paraları destekliyor. Güney Kore’nin Shinhan ve Woori dahil olmak üzere en büyük ticari bankaları, ülkenin en büyük bankası olan Kookmin’in kripto para ticaret platformlarına finansal hizmetler sağlamayı reddetmesinden sonra kripto para borsalarına destek vermeye devam ediyor.

Güney Kore’nin büyük bankaları pek çok Blockchain projesini destekledi

Güney Kore’nin büyük bankaları pek çok Blockchain projesini destekledi. O zamandan beri, hem Shinhan hem de Woori bir dizi Pro-Blockchain ve Pro-Kripto para girişimini destekledi. Ocak ayında, Güney Kore’nin en büyük ikinci bankası olan Shinhan, banka kullanıcılarının soğuk bir cüzdanda Bitcoin’i güvenli bir şekilde saklayabilecekleri bir bir kasa sistemi geliştirmeye başladığını açıkladı. Şubat ayında Shinhan, Ripple Labs, Ripple Labs ile Ripple ağını ve bu ağın likidite sistemi xRapid’i kullanarak bir Blockchain üzerinde sınır ötesi ödemeler yapabilmek üzerine test çalışmalarını sonlandırdı.

Güney Kore’nin en büyük ikinci bankası, OmiseGo ile stratejik bir ortaklık kurdu

Bu ay Shinhan, Asya’da ve özellikle Güney Kore’de Blockchain teknolojisinin benimsenmesini ve uygulanmasını hızlandırmak için bir Ethereum tabanlı bankacılık ve ödeme platformu olan OmiseGo ile stratejik bir ortaklık kurdu. Güney Kore’de, Shinhan ve Ethereum girişimi arasında mutabakat anlaşmasının (MOU) tamamlanması üzerine Omise CEO’su Jun Hasegawa şunları söyledi:

Omise ve OmiseGO, dijital değerin dünya çapında yaygınlaşmasını sağlamak için çalışıyor. Aynı zamanda merkezi olmayan bir ekonomiyi kolaylaştıran bir platform oluşturmayı hedefliyor. Plasma yazılım mimarisini kullanan OMG platformu, Etherum ile çalışan bir kamusal ağ olarak inşa ediliyor. SDK cüzdanının ilk aşaması yakın zamanda piyasaya sürüldü ve herkesin kullanımına açık. OMG Ağı’na sorunsuz bir şekilde bağlanmak için işlerinin bir parçası olarak online varlık takasına ihtiyaç duyanların işlerini kolaylaştırmak istiyoruz.

Shinhan, Blockchain’i kullanmak için Omise’le yakın bir şekilde çalışacak

Omise’in resmi açıklaması, önümüzdeki aylarda Shinhan’ın banka operasyonlarının çeşitli alanlarında Blockchain teknolojisini kullanmak için Omise’le yakın bir şekilde çalışacağını gösteriyor. Shinhan Bank’ın kredi kartı departmanı Shinhancard’ın, OmiseGo teknolojisine dayalı temel uygulamalar geliştirmesi ve Asya’da Blockcahin teknolojisini uygulayan ilk büyük kredi kartı şirketi olması bekleniyor.

Omise, Shinhan müşterileri için Shinhan FAN kartı geliştirecek

Omise aynı zamanda, önce OmiseGO Blockchain’ini sonrasında ise Ethereum Blockchain’ini kullanarak Shinhan müşterileri için Shinhan FAN kart ve yurt dışı ticaret üssü için işlemler geliştirecek. Omise ekibi konuya yönelik şunları söyledi:

MoU, her bir taraf arasında daha yakın bir işbirliği için bir çerçeve oluşturuyor. Omise ekibi, Omise ödeme teknolojileri ve çözümlerinin, OmiseGO’nun sunucusu ve e-cüzdan sağlayıcıları için süreci kamuya açık hale getirilen mobil SDK’lardan yararlanıyor.

Shinhan, bir sanal Bitcoin kasa platformunu test ediyor

Kasım 2017’de  Shinhan, Bitcoin cüzdanı ve kasa sistemi üzerine çalışmalarına  başladığını bildirdi. Shinhan’nın temsilcisi konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Shinhan, Bitcoin adresleri ve cüzdanların özel anahtarlarının banka tarafından yönetildiği ve yayınlandığı bir sanal Bitcoin kasa platformunu test ediyor. Banka, kasa hizmetini ücretsiz olarak sunmayı ancak para çekme için bir ücret talep etmeyi planlamakta.

Omise ekibi, Shinhan’ın kendi kripto para cüzdanını geliştirmesine katkıda bulunacak

Omise geliştirme ekibi, mutabakat anlaşmasının Omise’in Güney Kore’nin önemli bankaları ile farklı Blockchain çözümleri geliştirmek üzere işbirliği yapabilmesi için imzalandığına dair açıklamalar yaptı. Bu açıklamalara bakıldığında,  Omise ve Shinhan arasındaki mutabakat anlaşmasının, Omise ekibinin Shinhan ile kendi kripto para cüzdanının geliştirmelerine katkıda bulunmak üzere iş birliği yapmasını sağlayabilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin