Güney Kore merkezli Bithumb
Güney Kore merkezli Bithumb havale ödemeleri için BitPay ile anlaştı

Güney Kore merkezli Bithumb havale ödemeleri için BitPay ile anlaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore merkezli Bithumb, global ölçekte dünyanın en büyük Bitcoin ve altcoin borsalarından birisidir. Bithumb uluslararası havale ödemelerini kolaylaştırmak için Bitcoin tabanlı bir ödeme sistemi olan BitPay ile ortaklık kurdu.

Güney Kore merkezli Bithumb havale sektörünü yönlendirmek istiyor

BitPay’in baş ticari sorumlusu Sonny Singh, şirketin 2018’de 4 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirme yolunda ilerlediğini belirtti. Ayrıca Singh ekibinin, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin sıradan kullanıcılar için daha erişilebilir olmasını sağlamaya odaklandıklarını da söyledi.

CNBC ile yaptığı röportajda Singh, BitPay‘in Güney Kore ile batı arasındaki ödemeleri baz alarak 200 milyar dolarlık havale sektörünü yönlendirmek için Bithumb ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ayrıca Sonny Singh sözlerine şunları da ekledi:

Güney Kore ve batıdaki sınır ötesi ödemeler bu yıl 200 milyar dolarlık bir endüstri haline geldi. Bithumb, dünyanın en büyük borsalarından biridir.

Havale ödemelerini kolaylaştırmak için kripto para birimlerinin kullanılması şarttır

2014 yılından bu yana çeşitli şirketler, Western Union ve Moneygram gibi mevcut havale servis sağlayıcılarını kullanmıştır. Ancak hem havale göndericileri hem de alıcıları tarafından ödenen pahalı ücretler ve masraflar göz önünde bulundurulduğunda, havale ödemelerinin büyük miktarlarda işlenmesi için kripto para birimlerinin kullanılması şarttır.

Geleneksel havale şirketlerinin bir dezavantajı da, havale merkezlerinin bulunmadığı illerde veya kırsal alanlarda, alıcıların paralarını almak için uzak mesafelere gitmek zorunda kalmasıdır. Aynı zamanda bunların zaman alıcı ve maliyetli hale gelmesi de önemli bir sorundur.

Bithumb ve BitPay ortaklığı sınır ötesi ödemeleri kolaylaştıracak

Sonny Singh, Bithumb ve BitPay arasındaki ortaklığın, kullanıcıların sınır ötesi ödemelerini yüzde birlik bir ücret ve bir günlük garantili bir uzlaşma süresiyle işleme koymalarını sağlayacağını belirtti. Ayrıca Sonny Singh konuya ilişkin şunları da söyledi:

İnsanların uluslararası olarak tedarikçilerden daha ucuz ve hızlı para alabilmesi için çalışıyoruz. Şu anda, Güney Kore’deki bir kişi, Bithumb’u kullanarak Bitcoin satın alabilir ve milyon dolarlık bir fatura ödeyebilir. Uygulamada BitPay bu faturayı işleyecek ve bir sonraki iş gününde Bitcoin’i ABD dolarına çevirecek.

Güney Kore merkezli Bithumb ayrıca, ülkedeki herhangi bir bireyin kripto para ürünlerini kolayca satın alıp satabilmelerini sağlamak ve aynı zamanda kripto para birimleriyle havale ödemelerini yapmalarını sağlamak için Güney Kore’de kripto para birimi ATM’leri kullanmaya başlamıştır.

Asya havale piyasası

BitPay ve Bithumb, Güney Kore’den ABD’ye havale pazarını hedeflerken, Güney Kore’nin en büyük internet şirketi Kakao gibi diğer şirketler, 500 milyar dolar değerinde olan Asya havale piyasasına hizmet vermeye odaklanıyor.

Her sektörde yüzde 90 pazar payı ile mesajlaşma, fintech, taksi ve sosyal medya alanları üzerinde kontrol sahibi olan Kakao, geçen yıl en büyük Bitcoin odaklı yatırım ve havale şirketi olan Satoshi Citadel Industries (SCI Ventures Inc.)’in yüzde 40 hissesini satın aldı.

Satoshi Citadel, Filipinler’de finansal dâhil olmak üzere Blockchain hizmetlerini ve ürünlerini inşa eden bir Finansal Teknoloji şirketidir. Satoshi Citadel tarafından işletilen bir kripto para birimi tabanlı havale uygulaması olan Rebit.ph, Filipinler ve Asya’daki birçok ülke arasında havale ödemeleri gerçekleştiriyor.

Güney Kore ve ABD gibi çoğu gelişmiş ülkede, expat işçileri (çok uluslu şirket çalışanı) havale hizmeti sağlayıcılarına güvenmiyor. Bu nedenle bankalar ile ödeme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Ancak, yerel işçiler için nispeten düşük ücret ve bankacılık hizmetlerine erişimin sınırlı olduğu Filipinler ve Malezya gibi ülkelerde, çalışanlar ödemeleri yapmak için havale platformlarından yararlanıyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin