Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor
Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor

Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni raporlar, Nvidia’nın madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor olabileceğini, bunun üzerinde çalıştığını ve beklenenden daha erken bir zamanda piyasaya süreceğini gösteriyor. Grafik ünitesi, kripto para madencilerinin cazip bulacağı özelliklere sahip. Sızdırılan bilgilere göre, Inno3D kartı GeForce GTX 1080 Ti oyuncu ekran kartına dayanıyor.

Yeni kart, Ethash Coin’lerini kazmak için ideal

Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor
Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor

Yeni medya raporlarına göre, video işleme donanımının önde gelen üreticisi Nvidia, özel bir madencilik grafik kartı sunacak. Ön özellikler, Inno3D modelinin GeForce GTX 1080 Ti’ye dayalı olduğunu ortaya koymakta. Oyun kartının kısaltılmış bir klonu olduğu söyleniyor, ancak kripto para madencileri piyasasını hedefleyen özellikleri olacak.

Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor

Yaklaşan sıralama, GTX 1080 Ti ve Titan markalı kartlara yerleştirilen eski “Pascal” yongalarının bir versiyonu tarafından desteklenecek. Oyun ürünlerinden farklı olarak; madencilik kartları, hafıza ve daha hızlı performans için özel yapılandırma sunacak, ancak görsel video çıkışı bulunmayacak.

Kart, Inno3D’nin iki fanlı ve beş ısı borulu Twin X2 soğutucu tasarımını kullanıyor. Sızdırılmış resimlerde bir madencilik çerçevesine takmak için hiçbir braket görülmemekle birlikte, Crypto Mining Blog’a göre, standart bir PC desteği aksesuar olarak sağlanacak.

P102-100 GPU’lar Nvidia’nın P104-100 kartlarına benziyor. 1582 MHz’de taban saati ve 3200 CUDA çekirdeği ile donatılmıştır. Fiziksel bellek boyutu 5 GB, GDDR5X tipi, 320 bit arabirim ve 11 Gbps saat. Bellek bant genişliği 400 GB / s’dir. PCIe Gen1 x4 veriyolu desteği ve iki adet 8 pinli PCI-E konektörü ile geliyorlar. Maksimum termal tasarım gücü 250 Watt.

P102-100 aşağıdaki hashtaları sunacaktır:

  • ETH ~ 47 Mh/s
  • ZEC ~ 660 Sol/s
  • XMR ~ 879 H/s.

Inno3D tarafından sağlanan veriler sadece referans içindir. GPU’lar Ethash madenciliği için optimize edildi. Şu anda, yeni grafik kartının fiyatı hakkında bilgi yok.

Değişen rüzgarlar, değişen beklentiler

Geçen sene kripto segmentinde ki güçlü satışlar, büyük üreticileri, büyüyen pazar talebine uyum sağlamak için önlem almaya zorladı. 2017 yılında kripto para madencileri tarafından 3 milyondan fazla grafik kartın satın alındığı ve satışların 776 milyon dolara ulaştığı bildirildi. Gelişmiş Mikro Sistemler (AMD), üretimi artırmaya yönelik niyetini açıkladı. Nvidia’nın madencilik uygulamaları için yeni bir “Turing” kartı sunmaya hazırlandığı söylentileri ortaya çıktı.

Bununla birlikte; daha yeni raporlar, şirketlerin, piyasa ve düzenleyici risklerden kaynaklanan azalan taleplerden korktuğunu göstermektedir. Tech siteleri, Nvidia’nın en az temmuz ayına kadar “Turing” lansmanını ertelemeye karar verdiğini ve hatta bir madencilik GPU’su sunma planlarını iptal edebileceğini duyurdu. AMD, 2018’de kart satışları ile ilgili endişelerini de paylaştı. Ardından rüzgarlar, madencilik GPU pazarına giren yeni bir oyuncu hakkında bilgi iletti. Donanım üreticisi Asrock’un, nisan ayında rekabete katılması bekleniyor. Şirket, AMD çiplerine dayanan kendi grafik işlem ünitesini tanıtabilir.

Inno3D, kripto madencilerine, beklenenden daha erken başka bir özel ürün sunacak. Geçtiğimiz yıl Nvidia, madencilik için ayrılmış iki grafik kartı çıkardı. P106-100 ve önceki nesil “Pascal” tasarımına dayanan P104-100, Inno3D dahil olmak üzere diğer şirketler aracılığıyla satıldı. “Pascal” yongaları kullanan P102-100 kartları, yeni Volta mimarisine dayanması gereken “Turing” kartlarına daha ucuz bir alternatif olarak sunulabilir.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin