Güney afrika merkez bankası
Güney Afrika merkez bankası da blok zincire adım atıyor

Güney Afrika Merkez Bankası Ethereum tabanlı Blockchain PoC’yi Başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Afrika merkez bankası, bankalar arasındaki takasların Ethereum merkezli bir blok zincirde çoğaltılması için yeni bir kavram-kanıtlama Projesi başlattı.

Ülkenin merkez bankası olan Güney Afrika Reserve Bank (SARB), Ethereum kodlayıcı topluluğu Consensys ile ortaklık yoluyla Blockchain Poc girişimi olan ‘Project Khokha’ çalışmasını içeren yeni bir fintech girişimini duyurdu. Merkez bankasının teknoloji ortağı olan Brooklyn merkezli Ethereum blok zincir geliştiricisi, “yeterli çoğunluk kullanarak toptan ödemelerin işlenmesini” sağlayacaktır. Bir Ethereum kurumsal Blockchain’i olan bu yöntem, Ethereum geliştirici girişimi ​​olan JP Morgan ve Ethlab tarafından geliştirilmiştir.

SARB duyurusundan bir alıntı ise şu şekildedir:

Bu projenin amacı bankacılık endüstrisi ile birlikte bir kavram-kanıtlama Belgesi (Poc) geliştirilmesi yoluyla dağıtılmış defter teknolojileri(DLT’ler) konusunda pratik bir kazanmaktır. Poc’nin amacı, DLT’ler ile bankalar arası takas ve ödemeleri arttırmaktır. Böylece SARB ile endüstri sektörü DLT’lerin potansiyel yararlarını ve risklerini ortak bir şekilde hesaplayabileceklerdir.

Blockchain teknolojisi çalışmaları, Güney Afrika Merkez bankası tarafından Ağustos 2017 tarihinde gündeme alındı. Merkez bankası başkan yardımcısının Blockchain destekli merkez bankası kripto parasının “çok riskli” olacağını iddia etmesi ise çalışmaları etkilemedi.

Güney Afrika Merkez Bankası Blockchain teknolojisinin etkilerini ölçmek istiyor

SARB, Singapur’daki meslektaşlarına benzer şekilde bankalar arası takas Poc’sini güçlendirecek kendi dijital tokenlarını da ihraç etmeyi planlıyor. Asya ulusunun Blockchain çalışması olan Ubin Projesi, merkez bankasının, Ethereum’a dayalı bankalar arası blok zincir konseptini güçlendirecek dijital token olarak bir Singapur doları oluşturdu biliniyor.

SARB, Poc projesinin, ülkenin ulusal ödeme altyapısını güçlendirecek çekirdek teknoloji olarak bir Blockchain projesi çalışmasında bulunmadıklarını ısrarla vurguluyor. Bunun yerine, pratik bir deney olarak değerlendirdikleri Blockchain’in  kripto para varlıklarını kullanarak değer aktarmadaki etkilerini anlamaya yardımcı olacağını belirtti.

Merkez Bankası, Poc sonrasında kamuya açık bir raporun, 2018’in 2. Çeyreğinde yayınlanacağını bildirdi.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin