Güney Afrika kripto endüstrisini düzenleyen kurum oluşturuyor
Güney Afrika kripto endüstrisini düzenleyen kurum oluşturuyor

Güney Afrika kripto endüstrisini düzenleyen kurum oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Afrika kripto endüstrisini düzenleyen kurum oluşturuyor. Güney Afrika Merkez Bankası (SARB) kripto paralar ve fintech gelişmelerini takip etmek için bir araştırma ünitesi kuruyor. Araştırma ünitesi DLT (Dağıtılmış defter teknolojisi) temelli bankalararası takas ve yerleştirmeler için bir PoC (Proof of Concept) düzenleyecek.

Güney Afrika kripto endüstrisini şu anda denetlemeyecek

SARB şu anda kripto para birimlerini denetlememekte ya da düzenlememekte. Ancak yatırımcıların korunması ve risklerin önlenmesi amacıyla, sektördeki gelişmeleri denetlemeye yönelik bir araştırma birimi kurmayı seçiyor.

Kripto endüstrisini düzenleyen kurum, sistemik riskin önlenmesi için önlemler alacak

Merkez Bankası’nın bankacılık uygulamaları bölümünün yöneticisi Bridget King, öz-düzenleme kurumunun (SRO) kendi kurallarını, direktiflerini ve standartlarını belirlemeye yetkili bir devlet kurumu olamayacağını söyledi. Güney Afrika’nın gelişmekte olan kripto endüstrisinin küresel olarak rekabetçi kalmasını sağlarken, sistemik riskin önlenmesi için önlemler alacak. Bridget King açıklamalarına şunları ekledi:

Kripto paranın zamanından önce düzenlenmesi, endüstrinin büyümesini ve inovasyonunu azaltmanın olumsuz sonucunu doğurabilir. Buna ek olarak, eğer yasalar hala büyüme aşamasında olan mevcut teknolojiye dayalı olarak hazırlanırsa, bu yasa yürürlüğe girene kadar teknoloji ilerlemiş olabilir. Bunun sonucunda da yasa eskir ve en son teknolojiyle aynı düzeye gelebilmesi için kendini yenilemesi gerekir.

Khoka Projesi, Ethereum tabanlı olan Quorum‘u kullanacak

Khoka Projesi, bankalararası takas ve yerleşim sisteminin yerine PoC yayınlayacak ve Ethereum Blockchain teknolojisine dayalı olan Quorum‘u kullanacak. Bu konsept kanıtı (PoC), DLT temelli sistemin güvenli elektronik ödeme süreci için uygun olup olmadığını belirleyecek. SARB konuya yönelik şunları söyledi:

Bu projenin amacı, bankacılık sektörü ile işbirliği içinde bir PoC’nin geliştirilmesi yoluyla DLT’lerin pratik bir şekilde anlaşılması. PoC’nin amacı bankalararası takas ve yerleşim işlemlerini DLT üzerinden tamamlayıp, SARB ve sektöre DLT’lerin yararlarını ve risklerini belirlemelerini sağlamak.

SARB, bir fintech görev birimi kurdu

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, Güney Afrika Gelir Hizmetleri (SARS) vergi kaçakçılığını önlemek için kripto para işlemlerini izleme yöntemlerini geliştireceğini açıkladı. Ocak 2018’de SARB, merkez bankasının kripto paralar konusundaki yaklaşımını belirleyip takas, yerleşim riskleri, döviz kontrol etkileri, para politikası ve finansal istikrar hakkında düzenleyicileri ilgilendiren sorunları öne çıkarmak için bir fintech görev birimi kurdu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin