featured

Güncel XRP teknik analizi: XRP fiyatındaki düşüş yatırımcı için bir fırsat mı? Ali Martinez yorumluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP haberleri: Haftaya karışık duygularla başlayan kripto para piyasası, Bitcoin ETF haberlerinin ve yaklaşan Bitcoin yarılanma etkinliğinin etkisi altında. Bu arada 9 Ocak Salı günü yaklaşık 26 milyonluk balina hareketi ile gündeme gelen XRP cephesinde oldukça hareketli zamanlar yaşanıyor ve XRP fiyatı zor zamanlar geçiriyor. Buna karşın Ripple’a karşı açılan ve duruşması nisan ayında yapılacak olan ABD SEC davası süreci devam ediyor.

XRP fiyatı son 24 saatte yüzde 2,24 yükselerek 0,5719 dolar seviyesinden işlem görüyor. İşlem hacmi açısından altcoin yüzde 23’lük bir düşüşle 8. sıraya geriledi. 24 saat içinde gözlemlenen kısa yükselişe rağmen XRP fiyatı haftalık açılış piyasa fiyatı olan 0,6345 doların altında işlem görüyor.

XRP
XRP günlük grafik / Kaynak: CoinMarketCap

XRP fiyatı için kritik direnç seviyeleri: Bir yükseliş başlayabilir mi?

Geçtiğimiz hafta yaklaşık yüzde 9’lük bir düşüşle topluluk arasında endişe yaratan XRP fiyatı, 0,550 dolar seviyesinin altına indi ve kritik 0,500 dolarlık psikolojik desteğin altına geriledi. Fiyat 0,57 dolarlık desteğin altında kapanırken düşüş eğilimi üçgen formasyonu oluşturdu. Bu keskin düşüş 0,4541 dolara indi ve fiyat şu anda Bitcoin ve Ethereum gibi yükseliyor.

Ayın başında 0,520 direnç seviyelerinin üzerinde bir hareket oldu. Ayılar, ana düşüşün yüzde 61,8 Fib geri çekilme seviyesini 0,640 dolarlık yüksek salınımdan 0,454 dolarlık düşük seviyeden toparlandı. Ancak fiyat 0,5950 dolar ve 100 basit hareketli ortalamanın altında işlem görüyor.

Kaynak: TradingView

Fiyat 0,57 doların altında kalırsa satış baskısı artabilir ve XRP/USDT çifti 0,50 dolardaki psikolojik desteğe düşebilir. Boğaların geri dönüş sinyali vermek için fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarması gerekiyor.

Buna karşın analistler 0,6080 dolarlık direnç bölgesini esas alıyor. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış yükseliş hareketi başlatabilir. Analistlere göre bir sonraki kilit direnç 0,640 dolara yakın. Eğer boğalar 0,640 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde hareket etmeye devam ederse XRP fiyatı başarılı bir yüzdelik dilimde işlem görebilir  ve 0,670 dolarlık dirence doğru bir yükseliş yaşanabilir. Geniş zamanlı bakıldığında XRP fiyatı 0,700 dolarlık dirence doğru yükselebilir.

Bu seviyenin altında bir kırılma yeni bir düşüş başlatabilir mi?

Analistlere göre XRP için direnç seviyesi 0,608 doların üzeri. Altcoinin fiyatı bu seviyeyi aşamazsa yeni bir düşüşe karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. RSI göstergesi, XRP’nin aşırı satış bölgesine dokunmasının ardından nötr bölgeye dönebildiğini gösteriyor.

Aşağı yönde ilk destek bölgesi ise 0,550 dolar. Bir sonraki ana destek 0,520 dolar seviyesinde. Aşağı yönlü bir kırılma ve 0,520 dolar seviyesinin altında bir gerçekleşirse XRP fiyatı daha fazla düşecektir. Bu durumda fiyat 0,500 dolar destek bölgesini yeniden test edebilir.

Popüler analist Ali Martinez, XRP fiyatı hakkında ne düşünüyor?

Popüler bir kripto analisti olan Ali Martinez, üstte belirttiğimiz 26 milyonluk balina hareketini işaret ederek balinaların satın alma çılgınlığı devam ederse XRP fiyatının büyük bir karmaşaya sürüklendiğini dile getirdi. Haftalık zaman dilimindeki altcoin fiyatının yükselen bir trend içinde sıkışıp kalmasıyla birlikte, kripto analisti sınır ötesi odaklı altcoinin yakında 1 doların üzerinde işlem göreceğini ifade etti.

Ayrıca analist Ali, Santiment’in altcoine yönelik duyarlılık ölçümlerinin geçen yılın ilk çeyreğinden bu yana en düşük negatif noktaya ulaştığını bildirdi. Bunun, muhalif XRP yatırımcıları için ilgi çekici bir sinyal olabileceğini de tavsiye ederek pazarda eşsiz bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Altcoinin yükseliş makro görünümü, Ripple’ın likiditesini ve işlem hacmini iyileştirmek için kaydettiği kayda değer ilerlemeye rağmen 2018’den bu yana bir makro üçgen oluşumunda birikiyor olmasıyla destekleniyor. Bu arada, 50 ve 200 haftalık Hareketli Ortalamalar (MA), göze çarpan bir ölüm çaprazına rağmen güçlü bir destek seviyesi olarak hareket etti.

Sonuç olarak bazı analistler XRP’nin diğer kripto para birimlerine göre avantajlı olduğunu ve bu yıl içinde altcoinin başarılı bir performans sergileyeceği düşünülüyor. Bununla birlikte yaklaşan Bitcoin halving etkinliği XRP dahil tüm altcoinler arasında heyecanlı bir atmosfer yaratıyor ve BTC madenciliğine yönelik ön satışları gündeme getiriyor.

Bitcoin madenciliğine yeni bir soluk getiren token: Bitcoin Minetrix

BTC madenciliği ile yakından ilgili olan Bitcoin Minetrix, minimum uzmanlık ile sıradan yatırımcının madencilik etkinliğine katılmasını sağlıyor. Özellikle madencilik alanında yenilikçi bir proje olarak lanse edilen Minetrix, başta üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığına yönelik tehlikeleri ortadan kaldırarak güvenli bir yatırım seçeneği oluyor. Aynı zamanda yatırımcı açısından ağır donanım gerektirmediği için çevreci, pratik ve basit çözümler sunuyor.

Bu avantajları ile pasif gelir elde etmeye olanak veriyor. Bunun yanında ön satışlar başladığından bu güne kadar 7,800,000 dolar gibi muazzam bir birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix, başta yaklaşan halving etkinliği gibi küresel piyasalardaki gelişmeler ile birlikte hızla büyüyor. Ayrıca güncel satış fiyatı, 0.0127 dolar olan Bitcoin Minetrix’in resmi sitesi üzerinden satın alınıyor. Satın alam seçenekleri arasında ETH, USDT ve kart bulunuyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin