featured

Bitcoin Stop ETF için nihai karar yaklaşırken bu hafta izlenmesi gereken altcoinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, Bitcoin önderliğinde 2024’ün ilk haftasındaki hızlı bir yükselişin ardından ani bir duyarlılık dönüşümüne yakalanmış gibi görünüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, erken işlem saatlerinde 44.000 doların üzerinde işlem görürken hafif bir düşüşün ardından 43.980 seviyesini gördü ve şu anda dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Piyasadaki bu etki altcoinleri de etkileyerek hafta sonu kazançlarını düşürdü. Bu süreçte ETF onaylarına dair beklentiler kuvvetlenirken federal düzenleyici kurum SEC’in yayınladığı uyarı yatırımcılar arasında heyecan yarattı.

Bitcoin stop ETF onay sürecinde son durum:

Bloomberg tarafından yayınlanan raporlara göre SEC’in önümüzdeki birkaç gün içinde 19b-4 formlarını oylaması bekleniyor. Bu formaların onaylanmasına bağlı olarak önümüzdeki birkaç gün içinde spot Bitcoin ETF için nihai karar açıklanabilir. Bu oylamanın ise hafta başında gerçekleşmesi bekleniyor. Buna göre en iyimser piyasa tahminlerine dayalı olarak Blackrock ve Fidelity olmak üzere Van Eck, Valkyrie, Bitwise ve Grayscale gibi spot Bitcoin ETF ürünleri 11 Ocak Perşembe gününden itibaren borsada işlem görmeye başlayabilir.

Piyasayı önemli bir katalizör görevi görmesi beklenen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı beklenirken bu hafta potansiyel bir ralli için hazır olan bazı altcoinleri ve yeni projeleri ele aldık.

1. VeChain (VET) ekim ayına kadar 1 doları geçebilir

CoinMarketCap sıralamasına göre 40. sırada yer alan VET fiyatı haftalık grafikte boğaların sıkı kontrolü altındaydı. Bugün itibariyle düşüş yaşayan altcoinin Yönlü Hareket Endeksi (DMI) 32,72’deki pozitif yönlü endeksi, 13,75’teki negatif yönlü endeksinin (kırmızı) üzerinde yer alıyor. Bu çizgiler, piyasadaki aşağı yönlü kuvvetlerin bir yükseliş trendinin arkasındakilere kıyasla nispeten zayıf olduğu anlamına geliyor.

VET 7 günlük fiyat grafiği

Ayrıca analistler tarafında da potansiyeli vurgulanan VET tokeni, son haftalardaki sert düzeltmenin ardından fiyat hareketini dengeleyerek 0,03 dolarlık temel desteğin üzerine geri döndü. Daha da önemlisi, VET’in grafikleri artık daha önce blockchain projesi için çok yıllı patlayıcı bir ralliyi başlatan son derece yükseliş eğilimli bir teknik göstergeyi işaret ediyor. Ayrıca tahminler VET coinin ekim ayı itibari ile 1,14 dolara çıkabileceği yönünde.

2. Uniswap (UNI) için hedef 8 dolar

CoinMarketCap verilerine göre UNI, basın saatine göre 5,95 dolardan işlem görüyor. Dünkü yükselişin ardından son 24 saat içinde yüzde 7 oranında düşüş kaydeden Uniswap, haftalık grafikte değerlendirilen spot piyasa katılımcıları arasında istikrarlı bir birikim gösterdi ve geçen ay yüzde 8,91 fiyat dalgalanmasıyla olumlu bir ivme yakaladı.

7 günlük UNI fiyatı grafiği

Temel momentum göstergelerinden gözlemlenen okumalar, alım baskısının token satışlarını aştığını gösterdi. Duyarlılığın devam etmesi hâlinde, UNI’nin fiyatı bu hafta bir ralli yapabilir ve tahmin edilen fiyat 8 doların üzerinde olacak.

3. MATIC fiyatı baskıyla karşı karşıya

Piyasa değerine göre 15. sırada yer alan MATIC son 24 saat içinde yüzde 6’lik bir düşüş yaşadı. Hafta sonu kazanımlarını kaybeden altcoin, CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, yazı itibariyle 0,77 dolardan işlem görüyor. Bir haftalık grafiğindeki dalgalanma CMF para akışında piyasaya istikrarlı bir likidite girişi olduğunu düşündürdü.

Popüler katman 2 ağlarından biri olarak kabul edilen MATIC’in, Kilitli Toplam Değer (TVL) son haftalarda bir düşüş yaşadı ve TVL şu anda 845 milyon dolar civarında. Ayrıca Poligon’ün NTF hacmi Solana’yı geride bıraktı.

4. SushiSwap için tahminler iyimser

Geçtiğimiz 24 saat SUSHI’nin değerinde yüzde 7’lik bir kayıp görüldü. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin 1,08 dolardan 0,99 dolara düştü. İşlem hacminde yüzde 25’lik bir artış yaşanmasının ardından piyasa değeri yüzde 7’lik bir gerilemeye şahit oldu. MACD çizgisi, trend çizgisinin üzerinde görüldü. Bu tür bir geçiş, piyasanın çoğunlukla yükseliş duyguları tarafından yönlendirildiğini ve bunun sürdürülmesi hâlinde token fiyatının yükselmesine neden olabileceğini gösterdi.

bitcoin and altcoin

Sonuç olarak yaklaşan Bitcoin Stop ETF beklentileri altcoin piyasasında heyecanla bekleniyor. Teknik grafikler ve piyasa haberleri dikkate alınarak seçilen bu altcoinlerin çalkantılı kripto para piyasası şartları altında değişebileceği unutulmamalıdır ve yatırımcıların portföylerini oluşturmadan önce kendi analizlerini yapmaları tavsiye edilir.

Son olarak Bitcoin ETF kararı yaklaşırken meme coinlere yönelenlerin ilgiyle karşıladığı Sponge V2’yi yüksek potansiyeli ile dikkat çekiyor. 

5. Sponge V2: 100x kârlı bir proje

SpongeV1’in devamı olarak ortaya çıkan Sponge V2 versiyonu, ilk fırsatı kaçıranlar için daha kârlı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Çünkü SpongeV2, daha önce piyasaya çıkan Sponge V1 lansmanın yeni bir aşamasıdır ve önceki lansmandan farklı olarak proje “Stake-to-Bridge” kurulumu sunuyor. Bu yöntemle Sponge V2 jetonı kazanmak adına SPONGE jetonları stake ediliyor.

Sopnge V2 satın almak

Fiyat artışıyla şaşırtıcı rakamlara ulaşan Sponge V2 tokeni resmi web sitesinden satın alınıyor ve satın alınan bu tokenlar V2 havuzuna stake ediliyor. Stake edilen V1 tokeni kadar V2 tokeni kazanma imkânı bulunuyor. SPONGEV2 tokenlarin geçmiş V1 lansman fiyatı 0,000025 dolar olurken mevcut fiyat 0.000613 dolardır. Satın alma seçenekleri arasında ise ETH, USDT gibi popüler alternatiflerin yanında kart da bulunuyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

 

coinedition

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin