featured
Giftcoin

Giftcoin hayır sektöründe devrim yapmayı hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni kripto para girişimi Giftcoin, ​​hayır sektörünü hedefleyen Blockchain tabanlı bir platform başlatmayı planlıyor.

Giftcoin, sırasıyla Optimum Sağlık Kliniği ve Q App’i yaratan hayırseverler ve teknoloji uzmanları Alex Howard ve Tim Bichara tarafından kuruldu.

Kurucular, bağışların izlenmesi ve alınma biçimini iyileştirmek için Blockchain teknolojisinin uygulanması yoluyla, hayır sektöründe devrim olabilecek potansiyele sahip bir konsept geliştirdiklerine inanıyorlar.

Giftcoin, şeffaflığı arttıracak

Giftcoin, ”fon harcamalarını izleyerek şeffaflığı artırmak, bağışçıları ve bağış alanları tam olarak haberdar etmek ve sonuçta halkın güvenini geri kazandırmak” için oluşturuldu.

Firma, sektördeki bağımsız bir araştırmanın ardından platformu başlattı ve bu araştırma, tüketicilerin %81’inin önceki 12 ayda bağış yaptığını ve ortalama bağışın 67 sterlin olduğunu gösterdi.

İnsanlar, genel giderlerin bağışlarının yaklaşık %45’ini emici hale getirdiğini ve önemli bölümlerinin maaş, ofis ve kira gibi faaliyetlere gittiğini söylüyor.

Ayrıca, araştırma, hayır kurumları daha şeffaf olursa, bağış oranını önemli ölçüde artırabileceklerini belirtti.

Kuruculardan Howard:

”Blockchain hayır kurumlarına heyecan verici yeni bir fırsat sunuyor. Daha şeffaf olarak, fonları önemli ölçüde artırabilirler.” diyor.

English Heritage (bir çeşit yapıları koruma vakfı) iş geliştirme direktörü Luke Pulser ise Giftcoin hakkında şunları söyledi:

”Çoğu zaman en yeni teknolojileri kullanıyoruz ve bu nedenle hayır kurumlarına yardım edecek Giftcoin, bağışçılara fonlarının nasıl ve nerede kullanıldığını bildirecek. Umarız bu, önemli çalışmalarımızı desteklemek için daha fazla para toplamanın harika bir yolu olur.”

Citywire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin