featured

Jamie Dimon: ”Bitcoin hakkında yanıldım.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin hakkındaki düşüncelerinin yumuşadığını ve altta yatan teknolojinin finansal piyasalar için yararlı olabileceğini söyledi.

Dimon, Fox Business’a verdiği röportajda, kripto paraları “dolandırıcılık” olarak nitelendirdiği için pişman olduğunu söyledi. Yine de “konuyla bu kadar çok ilgilenmediğini” de belirtti.

Dimon, eylül ayında, parasını kripto para birimlerine yatıran Chase çalışanları için zor günler beklediğini söyledi. Kripto para değerlerinin fırladığı aylar öncesinde gelen bu açıklamadan sonra Bitcoin fiyatları yukarı yöneldi.

Dimon’ın bankası, o zamandan beri Bitcoin vadeli işlemlerini ve Blockchain ödeme sistemlerini araştırıyor.

Jamie Dimon: ”Blockchain gerçek bir teknoloji.”

Dimon, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini destekleyen Blockchain teknolojisine atıfta bulunarak ”Bu gerçek bir teknoloji.” dedi.

Bazı yatırımcılar ve banka şefleri kripto para birimlerine şüpheyle yaklaşırken ödemeleri ve sözleşmeleri hızlandırmanın umut verici bir yolu olarak Blockchain’i övdüler.

“Ben diğerlerinden daha farklı bir görüşe sahibim. Benim için Bitcoin ve diğer kripto para birimleri farklı bir şey çağrıştırıyor.” diyor Dimon.

Dimon ayrıca, Amerika’da aralık ayında meclisten geçirilen ve kurumlar vergisi oranını yüzde 35’den yüzde 21’e düşüren vergi yasasının GOP tarafından yeniden düzenlenmesine övgüde bulundu.

Zaten rekor kâr eden düzinelerce ABD bankası, yeni vergi oranından tasarruflarla çalışanlarına ikramiye, yükseltme veya ilave yardım sözü verdi.

Dünyadaki en değerli banka olan Chase, tasarruflarla ne yapmayı planladığını söylemedi. Dimon, çalışanların tazminatını artırmak için Chase’in “bir şeyler yapabileceğini” söyledi ancak kısa vadeli kazançlar, tasarının odağı olmamalılar.

Dimon kripto para pazarı hakkında ise:

“Çok büyük bir kümülatif etkiye sahip olacak. İnsanlar rekabetsiz bir vergi sistemini istedikleri için aslında şaşkınım.” dedi.

Thehill

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin