G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”
G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”

G20 Zirvesi tekrar başladı: Gözler kripto para sektörü üzerinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

G20 Zirvesi tekrar başladı, gözler kripto para sektörü üzerinde. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin bir araya geldiği G20 zirvesi, bu yıl kripto para piyasası için düzenleyici bir plan oluşturmak üzere tartışmalara başladı ve bu görüşmeler bu hafta devam edecek.

G20 zirvesinden ilk düzenleme Haziran ayında gelecek

G20 zirvesi bu yıl Mart ayının başında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gerçekleşti. Buenos Aires’teki etkinlikte, devlet liderlerinin kripto paraların birçok bankacılık sürecini geliştirmedeki rollerinin farkına varmalarıyla birkaç olumlu gelişme yaşandı.

Bir bütün olarak devletlerin bu tür teknolojilerin benimsenmesine izin vermeleri için düzenleyiciler, kripto endüstrisinin kötü niyetli aracılar tarafından suç işlemek ve sahtekarlık yapmak için kullanılmasını önlemek adına düzenlemelerin yapılması gerektiğine karar verdi. Zirvede, önerilen düzenlemelerin teknolojinin gelişmesini engelleyecek kadar zor olamayacağı vurgulandı. İlk uygulayıcı düzenleme önerilerinin, Haziran ayında Buenos Aires’te maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının üçüncü grup toplantısında sunulacağı da belirtildi.

G20 Zirvesi tekrar başladı, yatırımcılar toplantıdan çıkacak kararı bekliyor

Dünyanın ekonomik liderleri 19-20 Nisan tarihlerinde Washington DC’de bir araya gelerek bu yılın ikinci G20 toplantısını gerçekleştirecek. Düzenlenecek toplantıda gündeme ait diğer başlıklarla birlikte kripto paraların düzenlenmesine yönelik öneriler konuşulacak. Ayrıca toplantıda Suriye’de şiddetin artmasının küresel mali duruma etkilerinin de ele alınacağı belirtiliyor.

G20 toplantısı, başkanları da dahil olmak üzere, 22 maliye bakanı, 18 merkez bankası başkanı ve 9 uluslararası örgüt liderinin katılımıyla başlayacak. Toplantı, 18 Nisan’da yapılan G20 Finans Temsilciler Toplantısı’nın hemen ardından yapılıyor. Bu toplantının gündeminde küresel ticaretin geleceğine yönelik tartışmalar ve finansal zafiyetler de dahil olmak üzere küresel ekonomiye yönelik riskler yer alıyordu.

G20 toplantısının üç önceliğinden birisi yeni dijital teknolojilerin önündeki belirsizlikler

Arjantin’in de başlayan G20 toplantılarının üç önceliğinden birisi olarak yeni dijital teknolojilerin önündeki belirsizlikler belirtiliyor. Amaç, Blockchain teknolojisinin küresel piyasalar ve istihdam üzerindeki mevcut etkileri gibi mali konuların da tartışılmasıyla birlikte kripto paraların düzenlenmesi için uzlaşmaya varmak.

Toplantıya katılanlar, küresel ekonomiye yönelik riskleri, yeterli koruyucu önlemleri ve gerçekleşmeleri durumunda gerekli önlemleri belirlemek için son zamanlardaki finansal gelişmeleri değerlendirecek. Ayrıca toplantıda, 2017 yılında Alman G20 başkanlığı tarafından Afrika’da özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesi amacıyla başlatılan bir girişim olan Compact with Africa Compact (CWA) için bir oturum düzenlenecek.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin