Türk kripto topluluğu
Türk kripto topluluğu Vitalik Buterin’in dikkatini çekti

Vitalik Buterin Ethereum için uzun vadeli planlara sahip değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyasında, uzun vadeli bir vizyona sahip olmak son derece önemlidir. Vitalik Buterin’in anlayışına göre ise böyle bir vizyona gerek yoktur. Yakın zamanda yapılan bir röportajda, Vitalik Buterin Ethereum ‘un yüzü olarak, bu proje için bir kaç aydan daha uzun bir süre için planlarının olmadığı net bir şekilde ifade etti. Bu durumun ise şimdiye kadar, Ethereum’un başarısını engellemediği görüşüne sahip.

Vitalik Buterin Ethereum projesi için büyük bir planlamacı değil

Kripto para biriminde çok yıllı bir plana gerek olmadığı tartışılabilir bir konudur. Bu endüstri hala gelişmekte olan bir piyasa olduğundan, işler biraz değişmeye eğilimlidir. Bu yüzden uzun vadeli planlama yapmak her zaman işe yaramayabilir. Ayrıca daha fazla strese de neden olabilir. Öyle olsa bile, Ethereum’un önümüzdeki beş ila on yıl içinde nereye götürüleceğine dair genel bir fikre sahip olmak, asgari bir gereklilik olmalı. Vitalik Buterin, vizyon olmamasını şu şekilde açıklıyor:

Ethereum oldukça büyüdü. Ethereum’un, sanki tahmin ettiği rakamların üzerinde evrimleştiğini gördüm. Şu andan itibaren yıllar sonra nerede olmak istediğim hakkında hiçbir fikrim yok. Bırakın 5 yıllık planı, genelde üç aydan fazla bir süre için plan yapmıyorum.

Uzun vadeli bir vizyonun yokluğuna rağmen, Ethereum kendi başına olgunlaşıyor gibi görünüyor. Vitalik Buterin, kod üzerinde çalışan tek kişi değil. Devamlı büyüten geliştirici ekibi, yeni özellikler ekleyerek ve yeni öneriler sunarak, kripto paranın kodunu güncel tutuyorlar. Ancak bu bireylerin hiçbiri Buterin kadar göz önünde değiller. Bu şekilde, Vitalik’in söylediği ve yaptığı her şey, beklentilere şekil vermek adına sıkı bir şekilde takip ediliyor.

Her şey para için değil

Çoğu insan, Buterin’in bunu para için yapan bir geliştirici olarak düşünüyor. Onu daha iyi tanıyanlar ise kişiliğinin çok farklı olduğunu dile getiriyorlar. Vitalik, hiçbir zaman kodlama çalışmaları yapan insanlar üzerinden milyonlar kazananlardan biri olmadı. Ethereum, hiç bir zaman Buterin için bir kariyer planı olmadı. Kripto paralar sayesinde zengin olanlar hakkında ise şöyle düşünüyor:

Bu zenginliğe şans eseri sahip olan insanlar, bunu daha zeki olduklarını sandıkları için hakkettiklerini düşünüyorlar. Ben sadık ve erdemliyimdir. Zorlu yollardan geçtim ve bu yüzden 5 malikane ve 23 lamborghini sahibiyim.

Bazı insanlar bu uzun vadeli vizyon eksikliğini eleştirirken, endişelenecek bir şey görmüyorlar. Ekibin diğer çalışanları ile birlikte Vitalik Buterin, bu projeye odaklanarak, biraz zaman ayırmaya devam edecek. Ethereum, bir sonraki evrimine oldukça yakın duruyor. “prof-of-stake” aşamasında geçiş yapılması yakındır. Gelecekte, resmi olarak onaylanmamış olsa da, zorunlu bir arz sınırı bile olabilir.

newsbtc

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin