Fujitsu
Dokuz japon bankası fujitsu teknolojisi ile Blockhain ağı deneyecek

Fujitsu ödül puanlarını Blockchain tokenlerine dönüştüren sistemi başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon BT devi Fujitsu, perakende satıcılar tarafından kuponlar ve ödül puanları gibi geleneksel tanıtım araçları için kullanılabilecek bir Blockchain tabanlı veri depolama sistemi başlattığını açıkladı. Fujitsu ödül puanlarını Blockchain tokenlerine dönüştüren sistemi başlatıyor.

Fujitsu’nun nihai hedefi bölgesel ekonomileri yeniden canlandırmak

Çarşamba günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, şu anda Japonya’da uygulamaya konan sistem, alışveriş merkezlerinde veya turizm bölgelerindeki işletmelerin promosyon faaliyetleriyle entegre edilebilir. Bu, geleneksel olarak tüketicilerin farklı satış noktalarından aldıkları kuponları veya dijital puanları harcamalarına olanak tanır.

Bu tür dijital noktaları ve kuponları dengeleyerek, Blockchain sistemi tüketicilerin kullanım işlemlerini merkezi olmayan bir şekilde işleyebilir ve depolayabilir, geleneksel bir veri merkezinin iş yükünü azaltabilir ve daha iyi veri analizine olanak tanır. Fujitsu’ya göre nihai hedef, eğer bu uygulama dükkanlar, restoranlar, okullar, ulaştırma merkezleri ve turizm siteleri arasında genişletilebilirse bölgesel ekonomileri yeniden canlandırmak.

Fujitsu ödül puanlarını Blockchain tokenlerine dönüştüren sistemi başlatıyor

Fujitsu, nihai ürününe ulaşmak için demir yolu, telekom şirketleri ve uygun mağazalar dahil olmak üzere farklı kuruluşlarla ortaklık yoluyla Blockchain teknolojisini kullanarak çeşitli saha denemeleri gerçekleştirdi. Bu yılın Mart ayında şirket, Tayvan’ın FamilyMart mağazalarının bir kolunda point-tokenization  teknolojisini test etti. Burada mağazada kullanıcıların dijital pullarını işlemek ve saklamak için bir Blockchain platformu kullanıldı.

Fujitsu, para transferinde teknolojiyi test eden ve zaten güvenli veri paylaşımı için benzer bir sistemi piyasaya süren pilotlara katıldığı için Blockchain konusuna yabancı değil. Daha yakın bir tarihte şirket, teknoloji konusunda araştırma ve projeleri kolaylaştırmak için Belçika’da bir Blockchain inovasyon merkezi başlattı. Belki de en önemlisi Mart ayında şirketin, Ethereum akıllı sözleşmeleriyle ilgili sorunları azaltmaya yardımcı olabilecek yeni bir teknoloji ortaya koymasıydı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin