ethereum mainnet
Ethereum MainNet popülaritesini yitiriyor; Rakipleri ise oldukça iddialı!

Ethereum MainNet popülaritesini yitiriyor; Rakipleri ise oldukça iddialı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ayın ortalarında 2018’in üçüncü çeyreği için planlanan 5 MainNet Lansmanı planlanmıştı. Bu lansmanlar arasında Ethereum MainNet protokolünden ayrılacak olan Tron (TRX), EOS (EOS), Zilliqa (ZIL), VeChain ( VEN) ve Cardano (ADA) bulunuyor.

Tron ve EOS, her iki platformun Genesis bloğunu başlatma sürecinde. Zilliqa henüz MainNet lansmanının kesin tarihini açıklamadı. Ancak TestNet, diğer platformlara kıyasla saniyede sharding  ve artan işlem sayısı bakımından umut verici sonuçlar veriyor. Öte yandan Cardano, hâlihazırda devam etmekte olan platformun merkezsiz olan bir MainNet sürümüne sahip. VeChain‘in MainNet’i 30 Haziran’da yapılacağı söylentiler arasında.

Yukarıda sayılan MainNet haberlerinin haricinde henüz resmi açıklaması yapılmayan ve sadece söylenti niteliğinde olan bazı proje haberleri de bulunuyor. Bunların başında 29 Mayıs’ta MainNet lansmanı yapılan Oyster Pearls (PRL), Ana ağ (MainNet) geçişini bu ay başlatması planlanan Ontology (ONT) ve Temmuz sonu Ağustos başı gibi lansmanı düşünülen Aet (AE).

Bu, toplam 8 projenin, Ethereum platformundan çıkıp bağımsızlığını iddia ettiği  ve Tron’da olduğu gibi mevcut kullanıcılarla ayrılması anlamına gelir. Mevcut 100 milyonu aşkın kullanıcıya sahip Tron platformu, 25 Haziran’da Genesis bloğu başlatılır başlatılmaz Tron MainNet’e geçecektir.

Lansmanı yapılacak sekiz Mainnet Ethereum MainNet ‘e göre üstün özelliklere sahip

8 MainNet, ETH ile karşılaştırıldığında sahip oldukları daha iyi nitelikler nedeniyle merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak isteyen geliştiriciler için alternatif platformlar olarak Ethereum rekabeti sunacak. Örneğin, Tron MainNet, kullanıcı dostu olan ve platformu ölçeklendirmek için kullanılabilecek Java programlama dilini kullanmayı içeren çeşitli ana hatlara sahip. Aynı şey Scilla ve sharding kullanan Zilliqa platformu için de geçerli.

Saniyede yapılan işlem sayısı bakımından, Ethereum 25 tps işlerken, bu performans Tron’da 2.000 tps’i buluyor. Zilliqa platformu üzerine yapılan son çalışmalar ise, 6 shard’ın 2,828 tps’e ulaşabildiğini gösterdi. Bu, ETH platformunda daha fazla ağ tıkanıklığı örneği olmadığı anlamına geliyor. Sayılar yalan söylemez. Bu durum Akıllı Sözleşmelerin ve ICO’ların Kralı konumundaki Ethereum’un, tahtını sallayacak gibi gözüküyor. Ayrıca  Stellar (XLM) Blockchain’in ICO ile ilgili projeler konusunda neredeyse mükemmel sonuçlar elde ettiği de unutulmamalıdır.

Sonuç olarak, kripto sektörü, bu yıl gerçek hayattaki sorunlara eşsiz çözümler sunacak olan yeni ve heyecan verici engelleri karşılayacaktır. Şimdi soru şu ki, Ethereum, DApps ve ICO’lar için ilk tercih edilen platform olma özelliğini koruyabilecek mi? Bu sorunun henüz bir cevabı olmasa da zaman içerisinde hep beraber bu rekabetin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin