Fransa Maliye Bakanı kripto para sektörüne
Fransa Maliye Bakanı kripto para sektörüne yönelik olumlu açıklamalar yaptı

Fransa Maliye Bakanı kripto para sektörüne yönelik olumlu açıklamalar yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa Maliye Bakanı kripto para sektörüne yönelik olumlu açıklamalar yaptı. Bu hafta Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G20 zirvesinde konuşan, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie, kripto paralar ve Bitcoin’in dünya ekonomisi üzerindeki önemini ele alan açıklamalar yaptı. Önceki günlerde çıkan haberlerde, G20 zirvesinde kripto paralar ve Bitcoin’in konuşulması için, Almanya ile birlikte Fransa’nın ısrarcı olduğu biliniyor.

Kripto paralar ile alakalı düzenlemelerin bu yılın Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor

Bruno Le Marie yaptığı açıklamada, Fransa’nın diğer ülkeler gibi kripto paraları düzenleme ve yasal bir zemine oturtabilme noktasında çalışma yapacağını belirtti. Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerine de, kripto para ekonomisinde yaşanan gelişmelere öncülük edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

G20 zirvesinde kripto paralar ile alakalı düzenlemeler ile ilgili atılması planlanan adımların bu yılın Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Daha önce piyasada dönem dönem kaos yaratan kripto paraların yasaklanması yönündeki fikirler de yavaş yavaş kayboluyor.

Fransa Maliye Bakanı kripto paraların, kara para aklama, vergi kaçırma ve terör finansmanı gibi eylemlerde kullanılmasının mümkün olduğunu belirtiyor

Bruno Le Marie, yaptığı açıklamasında diğer dünya liderleri ve meslektaşları ile aynı kaygıları taşıdığını belirtiyor. Ayrıca Fransa Maliye Bakanı kripto paraların, kara para aklama, vergi kaçırma ve terör finansmanı gibi eylemlerde kullanılmasının mümkün olduğunu da söylüyor. Ancak Bruno Le Marie, Blockchain teknolojisine olan beğenisini de ortaya koyuyor.

Blockchain teknolojisi ve onun beraberinde getirdiği yeniliklerin dünyadaki her ülke için çok iyi sonuçlar doğuracağına inandığını belirten Bruno Le Marie, sistemin iyi yönlerinin ortaya çıkartılması için ise bu ürünlerin yasal zeminde düzenlenmesinin şart olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda Avrupa’yı bu konuda öncü olmaya çağırıyor.

Gelecekte merkez bankalarının kendi kripto paralarını çıkarmaları mümkün görünüyor

Ayrıca Brezilya basınında yer alan bir habere göre, Bruno Le Marie gelecekte merkez bankalarının kendi kripto paralarını çıkarmalarının mümkün olduğunu belirtti. Ancak, sistemin bu yöne evrilmesi için önce yasal düzenlemelerin gelmesi ve kabul görmesi gerekiyor.

Merkez bankalarının kendi kripto paralarını çıkartabileceği yönelik Bruno Le Marie’nin yaptığı açıklamalar, bankacılık sektöründe de heyecana yol açtı. Sektörün bu açıklamalara bakışının olumlu olduğu görülüyor.

Blockchain teknolojisinin yanındayız ve onu destekliyoruz.

Bruno Le Marie, Blockchain teknolojisi ve Bitcoin’in finansal yeniliklere öncülük edebilecek güçte olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu piyasanın en iyi şekilde büyümesi için, kripto paraların önemini vurguluyor ve açıklamalarına şu ifadeleri ekliyor:

Elbette ki kripto paraların ve onların taşıdığı değerlerin herkes için ilginç olduğu gerçeğini kabul ediyoruz. Elbette ki gerek Avrupa’da gerekse de tüm dünyada finansal ürünlere destek sağlayacak olan Blockchain teknolojisinin yanındayız ve onu destekliyoruz. Bu teknolojilerden tüm toplumun en iyi şekilde faydalanması için de, gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bu nedenle bu teknolojilerin yatırımcılar ve vatandaşlar için güvenilirliğini sağlamak için gerekli önlemleri almalıyız.

“Bitcoin ve diğer kripto paraların getireceği olumsuz sonuçlar ile karşılaşmak istemiyoruz.”

Bruno Le Marie’nin açıklamaları, aynı zirvede konuşan İspanya Ekonomi Bakanı Roman Escolano Olivares ile benzerlik gösteriyor. Buenos Aires’te konu ile ilgili konuşan Escolano Olivares de, kripto paraları küresel ekonomik sistem için bir tehdit olarak görmediğini belirtti. Ayrıca Avrupa Birliği’nin, küresel çapta bir kripto para düzenleme anlaşmasını beklemek yerine, kendi sistemi ile harekete geçebileceğinin de sinyalini veriyor.

Bruno Le Marie, daha önce de kripto paralar ve bunların düzenlenmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Bruno Le Marie daha önce katıldığı bir etkinlikte şu açıklamaları yaptı:

Biz kararlı bir ekonomi istiyoruz. Bitcoin ve diğer kripto paraların spekülasyonlara açık olarak getireceği olumsuz sonuçlar ile karşılaşmak istemiyoruz. Bu nedenle Fransa Merkez Bankası eski başkanı Jean Pierre Landau’ya, kripto para birimlerini araştırması ve yasal çözümlerini bizlere bulması için görevlendirdim.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin