Quebec, yeni Bitcoin madenlerini durdurma çalışması yapıyor
Quebec, yeni Bitcoin madenlerini durdurma çalışması yapıyor

Quebec, yeni Bitcoin madenlerini durdurma çalışması yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada’nın Quebec eyaleti, geçici olarak yeni kripto para birimi madencilik operasyonlarının geliştirilmesine bir son verdi.

Ucuz hidroelektrik gücü ile bilinen bölge, işlerini genişletmek isteyen kripto para madencileri için cazip bir yer olmuştur. Ancak cuma günü, Kanadalı Les Affaires gazetesi, Hydro-Quebec’in işletmecilerinden mevcut işletmelerin hidroelektrik barajına getirdikleri talepler nedeniyle yeni müşterileri geri çevirdiğini bildirdiler.

Quebec’in Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Pierre Moreau, kripto para madenlerinin çok fazla enerji gerektirdiğini, ancak alüminyumun rafine edilmesi gibi diğer fabrikalarla karşılaştırıldığında az sayıda iş ürettiğini söyledi.

Ayrıca ek olarak; bölgede kripto madencilerinin yarattığı enerji taleplerini karşılayamayacağı ihtimali de var.

Hükümet enerji yetiştiremiyor

Hükümetin amacı; tüm Quebec’lilere, kış boyunca elektrik sunmak. Kışın ortasında Hydro-Quebec’in: “bağışlayın beni, enerji sağlayamıyorum, çünkü kripto para madencilerinin ortasında kaldık..” demek istememesi.

Gerçekten de, bir Hydro-Quebec belgesi, Les Affaires’e göre, tesis kurulumlarına uygulanan her proje için yeterli güç sağlamanın mümkün olmayacağına işaret ediyor gibi görünüyor.

Haber servisine göre tesis, son birkaç ay içinde binlerce megavat temsil eden projeler için başvuru aldı.

Yetkililer şimdi kripto para birimi madencilik tesisleri için yeni kurallar üzerinde çalışıyorlar. Bu yönergeler tamamlandıktan sonra yetkililer uygulamaları tekrar değerlendirmeye almaya başlayacaklar.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin