Fleetcor Technologies, Ripple, kripto para, kripto para haberleri, xRapid, xCurrent
Fleetcor Technologies, Ripple, kripto para, kripto para haberleri, xRapid, xCurrent

Fleetcor Technologies, Ripple ile yaptığı testlerin son aşamasına geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşgücü ve filo ödeme sağlayıcısı Fleetcor Technologies, Ripple’ın (XRP) xRapid ürününün testlerinde son aşamaya geldiğini açıkladı.

Ripple sözcüsü, geçen yıl Fleetcor’un satın aldığı New York’taki finans danışmanları Cambridge Global Payments’ın da ortaklığın bir parçası olacağını belirtti. Cambridge, 2017 yılından beri startup projesi olan xCurrent ürününü kullanıyor.

Bir ay önce Ripple, telekom sağlayıcısı IDT ve ödeme sağlayıcı Mercury’nin xRapid’i denemesinin ardından anlaşma imzalamıştı. Benzer şekilde, MoneyGram de aynı ürünü uluslararası ödemeler için hızını ve verimliliğini test etmek için denemelere başlamıştı.

Fleetcor Technologies, Ripple teknolojisini kullanacak birçok firmadan birisi oldu

Günümüzde şirketler, işlemleri kolaylaştırmak için çeşitli ülkelerde önceden finanse edilmiş banka hesaplarını kullanmak zorunda.

Meksika finansal hizmetler şirketi Cuallix, XRP’yi geçen yıldan bu yana alternatif olarak kullanıyor ve yakın tarihli bir blog yazısında xRapid’in sağladığı likiditenin ABD ile güney komşusu arasındaki ödemelerin hızlı ve ucuz bir şekilde yapılmasına yardımcı olduğunu söylemişlerdi.

Ülleker arası işlemleri kolaylaştırmak için Ripple ile son aylarda çeşitli diğer şirketler de anlaşma imzaladılar. Fakat bu şirketler XRP kullanımı için değil, Blockchain altyapısı kullanımı için anlaşma yapmışlardı. Dubai merkezli BAE Exchange, Çin merkezli LianLian ve Santander Bank‘ın Birleşik Krallık şubesi, xCurrent’i kullanmak için geçtiğimiz ay anlaşma yapan birkaç firmadan birkaçı.

Şirketler yapılan anlaşmalar sayesinde, diğer ülkelere para göndermek için maliyet ve zaman gereksinimini düşürmek istediklerini açıklamışlardı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin