Fintech 50
Fintech 50

Forbes’un Fintech 50 listesine Blockchain ve kripto para sektörü damga vurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en prestijli iş dergilerinden Forbes tarafından bu yıl üçüncüsü yayımlanan ve finansal teknoloji devlerini bir araya getiren Fintech 50 listesine, bu kez Blockchain ve kripto para sektörü damga vurdu.

Fintech 50 listesinde yer alan 11 şirket, Blockchain veya kripto para temelli

İlk defa geçtiğimiz hafta yayımladığı dünyanın en zengin kripto para zenginleri listesiyle dikkatleri bir kez daha üzerinde toplayan Forbes, bu kez Fintech 50 listesinde Blockchain ve kripto para temelli 11 şirkete yer verdi.

Fintech 50’de listelenen Blockchain şirketleri, hem kripto para piyasasını hem de mevcut finansal işleyişi değiştirebilecek girişimleri desteklemek için altyapı inşa etmeleriyle ortak bir paydada buluşuyor.

Beş şirket ilk defa listede

Forbes’un “Blockchain ve Kripto Paranın Geleceği” sıfatıyla listelediği dokuz şirketten beşi Fintech 50 listesine bu yıl ilk defa girdi. Listede dokuz şirketin her biri; faaliyetleri, kurucuları, fonları ve kimler için “tehdit oluşturdukları” konularında kategorize edildi.

Örneğin 70 milyon dolar kaynağa sahip olan ve merkezi Londra’da bulunan Blockchain şirketi, Coinbase ve Xapo için tehdit oluşturan dünyanın en popüler kripto para cüzdanı olarak tanımlanıyor.

Veem ve Robin Hood’un özel listede yer almaması şaşırttı

Fintech 50’de yer alan San Fransisco merkezli Veem ve Palo Alto merkezli Robin Hood’un ise kripto para dünyasından olmalarına rağmen Blockchain veya kripto para sektörüne özel yayımlanan listede yer almamaları dikkat çekti.

Veem, Blockchain teknolojisi kullanan işletmeler için geliştirilen bir ödeme sistemiyken; kısa süre önce kullanıcıları için sıfır komisyonlu Bitcoin ve Ethereum ticareti imkanı sunan Robinhood bir hisse senedi ticareti uygulaması.

Listenin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin