Ethereum NASA'yla birlikte çok yakında uzaya çıkacak
Ethereum NASA'yla birlikte çok yakında uzaya çıkacak

Ethereum NASA’yla birlikte çok yakında uzaya çıkacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum NASA’yla birlikte çok yakında uzaya çıkacak. NASA tarafından yürütülen ve finanse edilen bir araştırma projesinde, Ethereum Blockchain’inin smart contracts teknolojisinden faydalanılacak.  Smart contracts kullanılarak geliştirilen uygulama sayesinde uzay araçlarının otomatik manevralar yapabilmesi sağlanacak.

NASA uzay araştırmaları için Ethereum Blockchain’inin smart contracts teknolojisinden faydalanacak

NASA, derin uzay sondaları için potansiyel olarak önemli etkilere sahip olabilecek gelişmelerde, temelde uzay iletişimi ve navigasyonu geliştirmek ve daha verimli hale getirmek için uğraşıyor. Ayrıca Blockchain teknolojisi ile var olan sistemden daha etkili ve güvenli uygulamalar ortaya çıkarmayı planlanıyor.

Dayanıklı Ağ ve Bilgisayar Paradigması adlı araştırma projesi, Akron Üniversitesi (UA)’nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği yardımcı doçenti Dr. Jin Wei Kocsis tarafından yönetilecek. Dr. Jin Wei Kocsis’e üç yıl süre verilerek, 330 bin dolar bütçe ayrıldı. Dr. Jin Wei Kocsis’in projesinde uzay araçları içerisinde kullanılabilecek sistemlere odaklanacak ve önemli bilgilerin iletilmesi ve saklanmasını sağlayacak.

Ethereum NASA’yla birlikte uzay araçlarının bir nevi kendi kendilerine düşünmelerine olanak tanıyacak

Ethereum tabanlı smart contractlar uzay araçlarının bir nevi kendi kendilerine düşünmelerine olanak tanıyacak. Bu yöntemle araçlar uzay enkazlarını tespit edip herhangi bir kaza olasılığını ortadan kaldırabilecek. Dr. Jin Wei Kocsis konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu projede, Ethereum Blockchain teknolojisi, derin uzay araştırmaları için merkezi olmayan, güvenli ve bilişsel bir ağ oluşturma ve bilgi işlem altyapısı geliştirmek için kullanılacak. Blockchain konsensüs protokolleri, altyapının dayanıklılığını iyileştirmek için daha fazlasını araştırılacak.

Proje, uzay aracının diğer görevlerin yanı sıra veri toplanmasını otomatikleştirmesine yardımcı olacak

Dr. Jin Wei Kocsis, merkezi olmayan yapılanmanın, uzay aracının, diğer görevlerin yanı sıra veri toplanmasını otomatikleştirmesine yardımcı olmasını ümit ediyor. Çevresel tehlikeleri öngörmek için derin uzay araştırmalarının uçuş yollarının hesaplamaları üzerinde zaman gözetmek yerine, bilim insanları verileri analiz etmeye çalışacak. Dr. Jin Wei Kocsis konuya yönelik şunları söyledi:

Çevresel tehditleri tanıyan ve bunlardan kaçınılabilecek, aynı zamanda otomatik olarak bir dizi görevi tamamlayabilecek bir teknoloji geliştirmeyi umuyoruz.

Merkezsiz teknolojiler yeni nesil uzay ağları oluşturabilir

NASA gelişim programları yöneticisi Thomas Kacpura’ya göre merkezsiz teknolojiler yeni nesil uzay ağları oluşturabilir.  Ayrıca NASA yetkilisi, araştırma projesinin, NASA’nın uzay ağı düğümleri arasında güvenli ve merkezi olmayan bir şekilde işlenmesine yol açabileceğini, bunun da günümüzün ağlarına da entegre edebilen, ölçeklenebilir ve esnek bir ağ oluşturduğunu belirtti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin